Ne hagyja, hogy a kínzó fejfájás tönkretegye a napját!

Ne hagyja, hogy a kínzó fejfájás tönkretegye a napját!

Sajog? Lüktet? Hasogat? A fejfájás kínzó tüneteit a legtöbben jól ismerjük, hiszen ez az egyik leggyakrabban előforduló fájdalomtípus. Sajnos ez a kellemetlen érzés bármikor lecsaphat, és az egész napunkra rányomhatja a bélyegét, hiszen kialakulásának számos oka lehet. Szerencsére azonban az új, metamizol tartalmú Algozone 500 mg tablettával hatékonyan csillapíthatja a kínzó fejfájást! (X)

2020.05.29

A fejfájás típusai és tünetei

A fejfájásnak két nagy csoportját különböztetjük meg: az elsődleges és a másodlagos fejfájást. Az elsődleges fejfájás hátterében nem húzódik meg egy másik betegség, hiszen ez egy önmagában jelentkező probléma. Ide tartozik a tenziós fejfájás, a migrén és a cluster fejfájás. A  másodlagos fejfájást valamilyen egyéb betegség okozza, amelynek a fejfájás csupán az egyik tünete. Ezeknek a betegségeknek a köre rendkívül széles, hiszen az influenzától kezdve a magas vérnyomáson át az agytumorig számos betegség járhat fejfájással.


Ne hagyja, hogy a kínzó fejfájás tönkretegye a napját!

Tenziós fejfájás
A tenziós fájdalom a leggyakoribb fejfájástípus. A  migrénnél gyengébb, általában tompa vagy feszítő fájdalommal jár. Legtöbbször a fej hátsó részéből indul ki, és tarkótájon lokalizálódik.

Migrén
A migrén általában erősebb fajdalommal jár, mint a tenziós fejfájás. Az esetek többségében féloldalt jelentkező, lüktető fájdalom akár több napon keresztül is eltarthat. A legjellemzőbb tünetei a hányinger és a hányás, az émelygés, valamint a fény- és hangérzékenység. Ritkább esetekben látászavar vagy a végtagok zsibbadása is jelentkezhet a migrén során.

Cluster fejfájás
A cluster fejfájás nagyon ritka fájdalomtípus, ami rendkívül intenzív, rohamokban jelentkező fájdalommal jár. Legfőbb jellegzetessége, hogy mindig féloldalt jelentkezik, valamint az, hogy a rohamok periódusokba rendeződnek. Legfőbb tünetei a nagyon erős, féloldalas fájdalom, ami általában szemkörnyéken jelentkezik, a könnyezés, a szemek kipirosodása, valamint az orrdugulás vagy az orrfolyás. A cluster fejfájás a férfiaknál gyakrabban fordul elő, mint a nőknél.

A fejfájás kialakulásának okai

A fejfájás kialakulásának számos oka lehet, a leggyakoribbak ezek közül az alváshiány, a nem megfelelő, mozgásszegény életvitel, a rendszertelen étkezés, valamint az elégtelen folyadékbevitel.  A front- és  légnyomás-változás, valamint a hormonális problémák  szintén kiválthatják a kellemetlen tüneteket. Fejfájáshoz vezethet továbbá a helytelen testtartás, szemfáradtság és a stresszes életmód is.

A tenziós fejfájás hátterében általában a stressz, a kimerültség, a szorongás, a depresszió, a rossz testtartás, a zavaró környezeti hatások, valamint az egészségtelen életmód szokott állni.

A migrén kialakulásának legfőbb okai a genetikai adottságok, az alváshiány, a hormonális változások, a környezeti hatások, a nem megfelelő életmód, a kiszáradás és a tápanyaghiány.

A cluster fejfájás pontos oka nem ismert. Leggyakrabban alkoholfogyasztás, stressz, erős fényhatás vagy bizonyos ételek fogyasztása provokálja.

Ne hagyja, hogy a kínzó fejfájás tönkretegye a napját!

Hogyan enyhíthető a fejfájás?

Számos olyan tipp és praktika kering a köztudatban, amelyek a fejfájás enyhítését ígérik, ilyen például a hideg borogatás, az aromaterápia, a masszázs, a kávé vagy a víz fogyasztás. Ezek azonban gyakran nem hozzák meg a kívánt eredményt, vagy nem hatnak elég gyorsan.

Ha hatékonyan és gyorsan szeretné megszüntetni a kínzó fejfájást, akkor válassza az Algozone 500 mg tablettát, amely metamizol-nátrium tartalmának köszönhetően a bevételt követő 30-60 perc után csillapítja a középerős- és erős fájdalmat. Részletes tájékoztatóért keresse fel a hivatalos honlapot!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,vagy kérdezze meg kezelőorvosát,gyógyszerészét.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek