Nagy mell, sok ész – Tested jóslatai 1. rész

Nagy mell, sok ész – Tested jóslatai 1. rész

A kutatók szeretnek kutatni, és néha bizony egészen őrült ötleteket vesznek a fejükbe, és olyan összefüggésekre bukkannak, amikre sose gondoltunk volna.

Mellek

Ilyen igazságtalan lenne az élet? A Chicagói Egyetem tanulmánya szerint a nagyobb mellű nők okosabbak, mint kisebb mellű társaik. 1200 nővel töltettek ki IQ tesztet, és kiderült, hogy a nagymellű hölgyek átlagosan 10 ponttal jobban teljesítettek a megmérettetésen, mint kisebb keblű társaik. A kutatók szerint lehet egy eddig felfedezetlen összefüggés a nemi hormonok és az intelligancia között, vagy csak egyszerűen a természetes kiválasztódás az oka ennek a különös korrelációnak.

Derék

A karcsú derék a hosszú élet jele – állítja egy a The Archives of Internal Medicine című lapban megjelent cikk. A nagyobb körméret nagyobb halálozási kockázattal jár – ez akkor is igaz, ha valaki amúgy nem túlsúlyos.

Nagy mell, sok ész – Tested jóslatai 1. rész

Köldök

Az, hogy a köldököd hol helyezkedik el a hasadon utalhat arra, hogy menniyre gyors úszó vagy futó lennél – állítja egy az International Journal of Design and Nature and Ecodynamics című lapban megjelent kutatás szerint. Az, akinek magasan van a köldöke, jó futó lenne, az, akinek alacsonyan, pedig kiváló úszó.

Csípő

Fiatal nők esetében a széles csípő annak a jele, hogy könnyebben belemennek egyéjszakás kapcsolatba – állítja egy kutatás, ami az Archives of Sexual Behavior című lapban jelent meg. Állítólag ez azért van, mert kevésbé félnek a teherbeeséstől és a szülési komplikációktól.

Az idősebb nők körében a szélas csípő azonban már mást jelez: a feledékenységet. A csípő körüli zsírszövetek ugyanis olyan anyagot termelnek, amik tompítják a memóriát.

Fenék

Eljött a nagy fenekű nők napja, ugyanis kiderült, hogy ők kevésbé hajlamosak a szívbetegségekre és a cukorbetegségre. A British Medical Journal című lapban megjelent kutatás szerint ez a nagyobb izomtömegnek köszönhető, ami gyorsabban égeti a kalóriát és segít a testnek reagálni az inzulinra. Valamint a fenék tájon felhalmozódott zsír elnyeli és kiszűri a káros zsírsavakat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek