Hirdetés
Nadrágja miatt került kórházba egy nő

Nadrágja miatt került kórházba egy nő

A divat és a karcsúság oltárán sokan feláldozzák az egészségüket. Sokan vettünk már olyan ruhadarabot, ami nem volt kifejezetten kényelmes, de úgy éreztük, hogy jobban áll, karcsúbbnak mutat minket.

Így volt ezzel egy 35 éves ausztrál nő is, akinél egy skinny fazonú nadrág okozott compartment-szindrómát.

A compartment-szindróma - más néven rekeszszindróma - egy fájdalmas és súlyos állapot, amely vérzést vagy duzzanatot idéz elő egy izmok által zárt téren belül. A magas szövetnyomás csökkenti a keringést és a szövetek funkcióját.

Nadrágja miatt került kórházba egy nő

A 35 éves nő egy barátjának segített költözni, és több órát töltött egy szekrény előtt guggolva a szűk farmerban. A lába estére elzsibbadt, és nehezen tudott járni. Végül már fel sem tudott kelni, és órákba telt, mire képes volt kihívni a mentőket. A nadrágot végül úgy kellett levágni róla, a nő infúziót kapott, és négy napot töltött kórházban, mire újra képes volt lábra állni.

Bár egy kevésbé szűk nadrág is előidézheti a compartment-szindrómát, ha túl sokáig tartózkodsz ugyanabban a testhelyzetben, de fontos, hogy soha ne vásároljunk ruhát úgy, hogy majd belefogyunk. Előbb jöjjön a fogyókúra, aztán az új ruha!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend