Na mi az, ami nehezebb, mint elmenni dolgozni?

Na mi az, ami nehezebb, mint elmenni dolgozni?

Egy mostani kutatás - amelyet az Aveeno Baby kozmetikumokat forgalmazó márka rendelt meg Britanniában - eredményei azt mutatják, hogy a otthon babázás nehezebb, mint teljes munkaidőben dolgozni - írja az Éva magazin.

A kutatók 1500 anyukát és apukát kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, és 31 százalékuk azt mondta: otthon lenni a gyerekekkel nehezebb, mint minden nap bemenni dolgozni. 55 százalék „kemény munkaként” értékelte a tevékenységet, akkor is, ha komoly támogatást kapnak például a nagyszülőktől. 20 százalék „kifejezetten nehéznek” találta a babázást.

Na mi az, ami nehezebb, mint elmenni dolgozni?

A kutatás megrendelőjének szóvivője azt mondta, hogy a felmérés célja elsősorban a megerősítés volt: mármint, hogy az újdonsült anyukák és apukák tisztában legyenek azzal, hogy mire vállalkoznak – és azzal is, hogy nincsenek egyedül. „Szülőnek lenni csodálatos élmény, de meg kell értenünk, hogy amikor belépünk az életünknek ebbe az új fejezetébe, akkor rengeteg stresszel és aggodalommal kell szembesülnünk. Szerettünk volna új dolgokat megtudni a ‘kezdő szülők’ tapasztalatairól, amiket az első néhány évben szereztek, arról, hogy mi az, amit bárcsak tudtak volna korábban és arról, hogy miképp támogassuk őket” – mondta a szóvivő, Rebecca Bennett.

A gyerekvállalásnak valóban megvan a jó oldala is: a válaszolók 42 százaléka azt mondta, hogy az első pillanattól „feltétlen szeretetet” éreznek a gyermekük iránt. És ez minden nehézségetmegér.

Pár hónappal ezelőtt egy kétezres mintán végzett amerikai felmérés is hasonló eredményeket hozott ki: eszerint a szülőlét két és fél teljes állásnak felel meg, mivel a főállású anyukáknak napi átlag 14 órás munkaidőből csak alig több mint 1 órájuk marad saját magukra.


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek