Mutasd a füled, megmondom, ki vagy!

Mutasd a füled, megmondom, ki vagy!

A fiziognómia szerint orrunk, szemünk, homlokunk, állunk, szemöldökünk, de még hajunk színe is sokat elmondhat jellemünkről, de lássuk, vajon miről árulkodnak füleink?

Kezdjük rögtön a nagy füllel! Nos, a nagy fülű ember szeret másokat meghallgatni, de kíváncsi is, nem okoz neki problémát rákérdezni dolgokra, emiatt sokszor tapintatlanok és durvák is tudnak lenni. Általában könnyebben vállalnak kockázatot, sokkal energikusabbak kis fülű társaikkal szemben. Ha a nagy fülek nagy fülcimpákkal is járnak, az nagyon szerencsés kombináció, gazdájuk intelligens és nagy tudású ember, erre legjobb példaként több tanulmány is Buddha és Gandhi füleit említi.

A kis fül érzékeny lelket takar, az ilyen fül gazdájáról elmondható, hogy befelé forduló, óvatos, csendesen ambiciózus alkat. Nagy fülű társaikkal szemben ők kerülik a kockázatos helyzeteket, nyugalomra vágynak. Nem pletykásak, de cserébe nem is képesek a másik ember problémáját teljesen átérezni. Rendkívül konokak és szűklátókörűek is tudnak lenni.

Megállapítható, hogy átlagos méretű fülűnek a legjobb lenni, hisz az ilyen fülekkel rendelkező ember kockázatokhoz és veszélyekhez való viszonya normális, élete többé-kevésbé kiegyensúlyozott mederben zajlik.

Mutasd a füled, megmondom, ki vagy!

Csak a fül mérete azonban nem elég ahhoz, hogy valakinek a teljes személyiségére is következtetni lehessen. Számba kell venni még a fül alakját, vastagságát, színét, illetve azt is, hogy hol helyezkedik el a szem vonalához képest. A magasabban ülő fülről azt mondják, hogy az kivételes intelligenciával rendelkező emberekre jellemző, akik az élet mindennapi dolgaiban viszont sokszor tudnak esetlenek lenni. Akinek a füle alacsonyabban helyezkedik el, azok a praktikus gondolkodást részesítik előnyben, érzelmeik kimutatása terén viszont nagy hiányosságaik vannak.

A fül alakja kapcsán is sok érdekességet jegyeztek le. Így például, ha füle alul szélesebb, felül pedig csúcsosan hegyesedő, akkor ön valószínűleg egy nagyon titokzatos, de ugyanakkor ösztönző erővel bíró ember, akinek nem okoz gondot az sem, ha tömegek előtt kell beszélnie. A felül elálló fül független, energikus személyiségre utal, aki nem szereti, ha megmondják, hogy mit csináljon, éppen ezért neki irodai munka egyáltalán nem javasolt. Vigyázzon akkor is, ha új munkatársa vagy alkalmazottja füle valamivel sötétebb, mint az arcszíne, mert ez lusta, dologkerülő emberre vall.

Persze sokan vannak azok is, akik úgy vélik, hogy arcunk és lelki beállítottságunk semmilyen kapcsolatban nincs egymással, a fiziognómiát pedig csak valamilyen érdekes időtöltésnek, netán kuruzslásnak tartják. Ez természetesen nem baj, de gondoljunk csak bele, ha csak játéknak fogjuk fel, már akkor is mennyi vidám percet okozhatunk maguknak azzal, ha mondjuk új szomszédunk jellemét szeretnénk kideríteni füle, szája, homloka vagy más testrésze formájából.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek