Moss fogat úgy, ahogy a fogászati szakemberek tanítják

Moss fogat úgy, ahogy a fogászati szakemberek tanítják

Egy jó fogorvos ezt fogja tanácsolni: a puha fogkefe jobb a fogaknak. Az íny érzékeny, és a fogzománc nem tud visszanőni, ezért védeni kell. A puha fogkefe gyengéd, mégis rendkívül hatékonyan távolítja el a bakteriális lepedéket, ha tudja az ember, hogyan kell helyesen használni. (Hirdetés)

Mosd gyengéden, minimális nyomással. Ha túl erősen mosol fogat, a sörtevégek nem tudnak a nagy nyomás alatt hatékonyan „dolgozni”.

 

Moss fogat úgy, ahogy a fogászati szakemberek tanítják

Fogd a fogkefét úgy, mint egy tollat fogmosás közben. Ne nyomd rá túl erősen, és tartsd úgy, hogy a fogkefe a megfelelő (kb. 45°-os) szögben illeszkedjen a kézbe és a fogra.

Mosd az ínyszél mentén. A fog és az íny találkozásánál és a fogközöknél halmozódik fel a lepedék leginkább. A kefefejnek enyhén az ínyszél felé kell dőlni, hogy a sörtevégek elérhessék az ínyszél alatt megbújó baktériumokat.

A fogak közti területet is tisztítsd meg. A fogkefe a fogak 70%-át képes megtisztítani. A maradék 30% a fogközök területe, amelyet speciálisan fogköztiszító kefével érdemes tisztán tartani.

Kezdd a legnehezebben elérhető helyekkel. Ne az alsó-felső fogíven „ugrálva” mosd a fogakat, hanem haladj folyamatosan körbe a fogíven, hogy egyetlen fog és felület se maradjon ki.

Tisztára, ne időre mosd a fogad! Fogmosás után nyald meg a fogaidat. Ha néhány helyen még mindig „szemcsés” érzetű, akkor mosd meg még egyszer azt a területet.

Próbáld ki ezt az új technikát a Curaprox CS5460 ultra soft fogkefével. A fogaid imádni fogják!

www.sagerdental.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek