Modern páraelszívók: ha nemcsak a funkcionalitás a lényeg

Modern páraelszívók: ha nemcsak a funkcionalitás a lényeg

A modern páraelszívó készülék napjainkban egyre több otthonban kap helyet. Az eszköz kétségkívüli előnyökkel bír, hiszen nélküle hamar magas páratartalom alakulna ki a konyhában. Bár a finomabbnál-finomabb ételek illata egy ideig kétségkívül vonzó, de ha nem tűnik el a főzés után, akkor bizony zavaró is lehet. A lakástextíliák magukba szívják a szagokat, a magas páratartalom pedig akár a falakon is megmutathatja a hátulütőit.

2021.02.03

Félre a penésszel!

A főzés során rendszerint sok nedvesség kerül a levegőbe, és ha nem kerül elvezetésre, akkor a penészesedés megjelenését kockáztatjuk. A penészfoltok a hideg falfelületeken kapnak esélyt, és ebben természetesen az ingatlan hőszigetelése és a nyílászárók állapota is nagy szereppel bír. Ugyan a rendszeres, kereszthuzattal történő szellőztetés egyfajta megoldást kínálhat, de sokkal korszerűbbnek bizonyul a modern páraelszívó készülékek alkalmazása.

Modern páraelszívó esztétikus megjelenéssel

A páraelszívókkal kapcsolatban sokan azokra az elavult típusokra gondolnak, amelyek kicsit sem illeszkedtek a lakberendezési stílushoz. Ezeket napjainkban elfelejthetjük, hiszen olyan modern páraelszívó készülékek érhetőek el a kínálatban, amelyek esztétikus megjelenéssel bírnak. A stílusos külső oltárán azonban a megbízható használhatóságot sem kell feláldozni. Legyen szó akár a konyhasziget fölé szerelt készülékről, akár a kihúzható megoldásról, vagy a hagyományos páraelszívókról, mindenki rábukkanhat az igényeinek és a konyha stílusának megfelelő darabra.

Modern páraelszívók: ha nemcsak a funkcionalitás a lényeg

A modern páraelszívó készülékek kialakításakor a gyártók arra is kiemelt hangsúlyt helyeztek, hogy praktikusan szolgálják a feladatuk teljesítését. Gyakori probléma, hogy a páraelszívótól nehezen megközelíthetőek az éppen készülő ételek. A gyártók a világítás, a csendes működés vagy a többféle fokozatú elszívás mellett arra odafigyeltek, hogy a fejnek is szabad teret biztosítsanak. Az érintőképernyős vezérelhetőség, az üveg felületek és a stílusos formavilág kiválóan passzolnak a modern otthonokba.


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek