Mitől függ a női orgazmus? A csiklóméret is számít!

Mitől függ a női orgazmus? A csiklóméret is számít!

Eddig azt hittük, csak a férfiaknál lényeg a méret, most kiderült, nekünk, nőknek is van mit méricskélnünk.

Egy tanulmány megállapította, hogy azoknál a nőknél, akik nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el orgazmust, sokkal többször fordul elő, hogy messzebb esik a csikló a hüvelynyílástól, és a területe is kisebb.

Mitől függ a női orgazmus? A csiklóméret is számít!

A amerikai, Ohio állambeli tudósok figyelme ezért újra a C-pont felé fordult, vagyis a csikló felé, amely a női test legérzékenyebb területe. A kutásban részt vevő nők közel egyharmada arról számolt be, hogy sosem érzett még orgazmust, míg a többiek igen. A két csoport MRI-vizsgálata során kiderült, hogy azoknak a hölgyeknek, akik még nem éltek át szexuális gyönyört, 5-6 milliméterrel távolabb esik a csiklójuk felszíni része a hüvelynyílástól.

A vizsgált csoportnál még egy eltérést megfigyeltek, mégpedig azt, hogy a csiklóból kiinduló idegek és az ezek által érzékenyített terület is jóval kisebb az orgazmushiánnyal küzdőknél, mint akiknél normális orgazmuskészség volt tapasztalható - közölte a The Journal of Sexual Medicine szaklap.

De a kisebb csiklóval rendelkező hölgyeknek sem kell lemondaniuk az orgazmusról, mert sok gyakorlással ők is rájöhetnek, melyik a megfelelő pozíció.

ORGAZMUS 5 PERC ALATT? ÍGY CSINÁLD!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek