Minden második magyar külföldön gyógyulna

Minden második magyar külföldön gyógyulna

A magyarok közel fele kezeltetné magát külföldön, ha komoly betegséget állapítanának meg nála, az anyagi és nyelvi korlátok azonban sokakat visszatartanak ettől a lehetőségtől. Legtöbben a kapott diagnózist illetően is szkeptikusnak bizonyultak, négyből három beteg az első diagnózis után további orvosi szakvéleményeket is kérne.

 

Mennyire bízunk a magyar orvosokban?

Egy felmérés szerint a válaszadók közel 50 százaléka inkább gondolkodna külföldi kezelésen, amennyiben súlyos betegséget diagnosztizálnának nála. A korcsoportokat vizsgálva a fiatalok nyitottabbak a külföldi gyógykezelésre: a legtöbben, a 18-29 évesek 61 százaléka számolna ezzel a lehetőséggel.

A felmérésben résztvevők 70 százaléka szerint kifejezetten rossz a hazai egészségügyi ellátás színvonala, a megkérdezettek fele mégsem gondolkodna határainkon túli gyógykezelésben, egyrészt annak anyagi vonzata miatt, de sokakat tart vissza az idegen nyelvtudás hiánya és a kezelés megszervezésének körülményessége is. Az is visszatartó ok számukra, hogy nem szeretnének egyedül lenni egy idegen országban a kezelés időtartama alatt.

Kétharmaduk kifejezetten bizalmatlan a kapott diagnózissal szemben, nem elégszenek meg az első eredményekkel. A legtöbben akár 2-3 másik szakvéleményt is kikérnek, mielőtt döntenek a további kezelésükről. Ugyanakkor mindössze a megkérdezettek 7 százaléka kutatna fel maga gyógymódokat az interneten vagy fordulna alternatív módszerekhez.

Minden második magyar külföldön gyógyulna

Külföldön gyógyulni valóban igen költséges is lehet, a számla több millió, vagy akár több tízmillió forintra is rúghat –tekintve, hogy például egyes daganatos megbetegedések gyógykezelésének költsége 130 ezer euró környékén mozog - amit a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak. A világszínvonalú gyógykezelés azonban már korántsem csak kevesek kiváltsága. Ha valaki előre gondoskodik a váratlan helyzetekről, a megfelelő egészségbiztosítással nemzetközi szinten is neves specialisták segítségét veheti igénybe a diagnózis felállításához és a gyógyuláshoz egyaránt.

 

Biztosítva külföldön

„Ma már a külföldi gyógykezelés összes akadálya áthidalható a megfelelő egészségbiztosítással. A CIG Pannónia Best Doctors megoldásával bárki előre felkészülhet arra az esetre, ha nála vagy családtagjánál súlyos betegséget állapítanak meg. A szolgáltatás része egyrészt egy második szakvélemény felállítása betegségek széles körére tekintettel, illetve öt rettegett betegség esetén akár a teljes körű gyógykezelés finanszírozása is, neves specialisták közreműködésével. A páciensnek a kezeléssel járó utazással és szervezéssel sem kell foglalkoznia, sőt, igény szerint a hozzátartozója is vele tarthat, az ő költségeit is a biztosító állja, mindemellett pedig még tolmácsot is biztosít a beteg számára.” – mondta el Sallai Linda, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek