Miért zsíros a hajunk?

Miért zsíros a hajunk?

A hajtüszőkbe csatlakozó faggyúmirigyek által termelt zsír létfontosságú a fejbőr és a haj számára. A termelés mennyiségét közvetlenül a vegetatív idegrendszer irányítja.

Normál esetben még 5-6 nap után sem feltűnő a hajunkon lévő zsír mennyisége, ám ha különböző okok miatt túltermelés indul be, akkor már 1-2 nap után csapzottnak, tapadónak érezzük a hajunkat. Ennek leggyakoribb oka a túlzott stressz, a hormonháztartásban beálló változások - ez megbontja az egyensúlyt -, de okozhatja a nem megfelelő táplálkozás, a magas vérzsírszint. A legköznapibb ok, az ellentétes Ph értékű samponok használata, melyek leoldják a védő zsírréteget a fejbőrről, így beindul a faggyúmirigyek túltermelése. A faggyúmirigyek maguktól Nem állnak vissza alaptermelésre, főleg, ha a kiváltó ok folyamatos. Az első lépés a zsírosodás csökkentéséhez, hogy a fejbőrrel és a termelt zsírral azonos Ph értékű (5-5,5) samponra váltsunk. Ilyen pl. a Hair Loss System gyógysampon, amely ráadásul táplálja a fejbőrt és a hajhagymákat, így megelőzi a hajhullást is, ill. gátolja a fejbőr elvékonyodását, ami a túlzott zsírosodás gyakori melléktünete. Ha már évek óta erősen zsírosodik a fejbőr, úgy javaslom, hogy alkalmazzák a Hair Loss System erősítő kezelését (egységdoboz), mert csak így küszöbölhető ki a hajat és fejbőrt ért károsodás. A zsíros fejbőrön kitágulnak a tüszők, ezért kevésbé tartják meg a hajhagymákat.

A hajhullás és a zsírosodás gyakran társuló betegségek.

A Hair Loss System sampon néhányszori használatával is látható eredmény érhető el az ilyen típusú betegségek esetén, s hamarosan visszanyerhetjük hajunk eredeti szépségét.(x)

Kapcsolódó írások