Mi van, ha a pasi egyáltalán nem kívánja a szexet?

Mi van, ha a pasi egyáltalán nem kívánja a szexet?

Hölgyolvasónk elég komoly és ritka párkapcsolati problémával fordult dr. Kohári György pszicho- és szexuálterapeuta szakértőnkhöz.

Tisztelt Doktor Úr!

A problémám azt hiszem, elég összetett, de próbálom röviden vázolni. Nemrég (fél éve) megtaláltam a nagy Szerelmet és a nagy Szerelem számára is én vagyok az igazi. (Én vagyok a nő.)

Miután összejöttünk kb. egy, másfél hónapig teljesen jól működött a szexuális életünk, a párom mindent megtett annak érdekében, hogy az életemben ő legyen a legjobb szexuális élmény. Viszont rövidesen eljött az az idő is, hogy elmondja nekem, hogy őt nem vonzza a szex, nem ad élményt számára. Ahogy fogalmaz: mindennél jobban szeret és, ha szexelni szeretne, akkor csak velem akar. De ennek ellenére nincs meg benne az akarat a szex iránt. Egy neves pszichológushoz jár (elég stresszes az élete), és tőle is kérdezte már, hogy mi lehet ennek az oka. A pszichológus válasza az volt, hogy rajta kívül 2 ilyen embert ismert meg eddig. Mindkettőnek 180 felett van az IQ-ja (ahogy neki is), és mindkettő 40 évesen életét vesztette... (A párom 35 éves jelen pillanatban.) Másik oldalról pedig azt mondta, hogy lehet kiégett már szexuálisan, mert fiatal korában volt része bőven a szexben párkapcsolatain belül.

A párom nagyon jól tudja, hogy emiatt 2-3 év múlva el fog veszíteni emiatt, viszont nem tud semmit sem tenni, mivel tényleg nem vonzza a szex, feküdhet mellette akár egy fehérneműmodell is. Megbeszéltük, hogy ha szeretném, akkor megteszi nekem, hogy szeretkezik velem, de azt csak egyfajta munkának fogja tudni tekinteni és tapasztalatból tudom, hogy élvezni sem fogja bármit is teszek.

Kérem, segítsen! Van megoldás???

Mi van, ha a pasi egyáltalán nem kívánja a szexet?

Kedves Kérdező!

A szexualitás az élet, a magánélet egy nagyon fontos része. Szavaiból a kétségbeesés szól, mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Leginkább jó kérdéseket feltenni saját magának és meg is válaszolni ezeket. Néhány ami nekem eszembe jutna hasonló helyzetben:
Valóban ő az ideális számomra? Csak ő lehet az? Boldog lehet így az életem? Hogyan tudnám a kialakult helyzetet úgy alakítani, hogy boldog legyek? Fontos vagyok-e a páromnak? (Esetleg menjenek le együtt terápiára.)

Írjon egy listát a kérdéseivel (de ne kezdje el megválaszolni azonnal, csak gyűjtse pár napig, azután kezdje el leírni saját válaszait. Ha gondolja küldje el nekem, akkor én is hozzáteszek még pár kérdést. A válaszok előre fogják vinni!

Üdvözlettel:

dr. Kohári György

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek