Mézes-mustáros csirkecombok - Egészségséfünk receptje
A mézes-mustáros csirkének számtalan változata van, a csípőstől a tejszínesig. Ez a recept talán a legegyszerűbb, egy alap, amit ízlés szerint lehet variálni. Gyerekek jobban szeretik csirkéből, felnőtt társaságnak nyugodtan lehet oldalasból is készíteni. A fokhagymát el is lehet hagyni, de chilivel erős változatát is megcsinálhatjuk. Sütőben sütve, vagy kerti partin grillezve egyaránt jó.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb (alsó, felső vegyesen, esetleg csirke szárny)
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
A mézet, mustárt, olajat, zúzott fokhagymát összekeverjük. A húsokat megmossuk, és minden oldalról jó bekenegetjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit még vékonyan megkenünk olajjal. Erre azért van szükség, mert a méz hamar leragadhat. Rátesszük a húsokat, lefedjük fóliával és 200 fokon 45 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, addig sütjük még, amíg piros nem lesz. Salátával a legjobb.
Tipp! Ha van rá időnk, akkor egy éjszakára benne hagyhatjuk a pácban. Ha nincs, akkor aznap is bekenhetjük. Ha van akkora méretű üvegtálunk, amiben süthetjük, akkor nem kell sütőpapírt használnunk, de az alját így is be kell kicsit olajozni.
Jó tudni! A panírozott, olajban sütött húsok elég sok olajat magukba szívnak. Ezért dietetikusok mindig azt javasolják, hogy ezeket az ételeket kerüljék a cukorbetegek, diétázók. Én nem szoktam kihagyni ezeket sem, néha salátával belefér. Viszont a sült húsok, amiket bepácolunk, gyakran plusz zsiradékot sem kell hozzáadni, valóban egészségesebbek, főleg, ha ezeket is, párolt zöldséggel, vagy friss salátával tálaljuk.
Tápérték (100 g):
|
Csirkecomb (bőrrel) |
Méz |
Mustár |
Energia |
211 kcal |
307 kcal |
90 kcal |
Fehérje |
17,3 g |
0,3 g |
6 g |
Zsír |
15,2 g |
0 g |
4,7 g |
Szénhidrát |
0 g |
82,4 g |
6,2 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

