Méregtelenítés eperkúrával

Méregtelenítés eperkúrával

Lassan megérkezik az eperszezon! Hogyan tudjuk a sokszor kínnal és gyötrelemmel folytatott fogyókúrát egy ilyen finom gyümölcsre alapozni!

Ezt a fogyókúrát azoknak ajánljuk, akik nem akarják radikálisan megváltoztatni étkezési szoká­saikat, csupán egy kis "megtisztulásra" vágynak, illetve azoknak, akik maguk akarják eldönteni, hogy diétájuk mennyi ideig tartson.

Az eperkúra eredménye

 • Súlycsökkenést, testsúly-karbantartást,
 • Méregtelenítést, regenerálódást,
 • Az emésztési zavarok csökkenését,
 • A máj és az epe tehermentesítését,
 • Az anyagcsere szabályozását,
 • A bőrpanaszok enyhülését,
 • Az ízületi betegségek tüneteinek gyengülését érhetjük el.

Az eperkúra lényege

A kúrát egytől három napig végezzük egy alkalommal.

Méregtelenítés eperkúrával

Hosszabb időtar­tamra csakis orvosi felügyelet mellett kezdhetünk bele! A módszer lénye­ge szervezetünk megtisztítása, felfrissítése, méregtelenítése.

Feltételek, követelmények

- A kifejezetten eperkúrás napok előtt két-három napig tartsunk burgo­nyadiétát, amikor reggelire müzlit eszünk, ebédre zöldséglevest és héjában főtt burgonyát friss zöldségekkel, vacsorára pedig szintén csak levest.

 • A kúra napjain (ami legfeljebb három napot tartson!) 1-1,5 kg epret fogyasszunk.
 • Ugyancsak ezeken a napolton igyunk meg 1 liter tejsavót.
 • Mindennap fogyasszunk 2-2,5 liter folyadékot
 • ásványvizet, hígított gyümölcslevet, gyógyteát.
 • A kúra végén ismét tartsunk két-három napos burgonyadiétát.

Otthoni méregtelenítés

Fontos, hogy betartsuk a kúra menetét, azaz készítsük elő szervezetünket az epernapokra, majd az egy-három napos tisztítókúra után szoktas­suk magunkat ismét vissza a hagyományos táplálkozáshoz.

Méregtelenítés eperkúrával

Heti méregtelenítő napként rendszeresen végezhetjük egyedül is, de három napnál tovább csakis orvosi felügyelettel fogjunk hozzá.

Egészséges táplálkozás étrend

Reggel: Igyunk béltisztító gyógyvizet.

Végezzünk könnyű testgyakorlatot, majd a zuhanyozás végén alkalmazzunk váltott, hideg-meleg zuhanyt.Apránként igyunk meg 0,5 liter tejsavót, és együnk 0,5 kg epret, ha jólesik, joghurttal.Délelőtt: Fogyasszunk epret, gyógyteát, ásványvizet, tejsavót, amennyi jólesik.

Délben: Együnk zöldséglevest és egy tál epret. Ha időbeosztásunk engedi, spor­toljunk, szaunázzunk vagy pihenjünk. (Ezért jó a méregtelenítő napot a hét végére vagy munkaszüneti napra tennünk.)

Délután: Fogyasszunk epret, gyógyteát, ásványvizet, tejsavót, amennyi jólesik.Este: Ismét együnk epret, zöldséglevest vagy tejsavót.

Lefekvéskor alkalmazzunk meleg vizes hasi pakolást.

A jó meleg vízzel háromnegyedig megtöltött gumitömlőt törülközőbe csavarva helyezzük a májhoz a jobb bordaív fölé, és hagyjuk ott 20 percig.

Ezenkívül naponta egyszer, zuhanyozás előtt dörzsöljük át testünket szárazon egy erősebb kefével. A zuhanyozást ekkor is hideg-meleg vál­tott zuhannyal fejezzük be, amelyet legalább háromszor ismételjük meg, és hideggel fejezzük be.

Forrás: napidoktor.hu/Illia and Co. Kiadó: Nagy fogyikönyv

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek