Melegben is gyönyörű haj

Melegben is gyönyörű haj

Nem csak a bőrünket, de a hajunkat is az évszaknak, az adott időjárási viszonyoknak megfelelően kell ápolnunk. A városban a pára és a por, a nyaralásnál a strandolás viseli meg hajszálainkat.

Nyáron, a nagy melegben nem nagyon tudunk mást tenni, mint hogy  formába hozzuk magunkat, ezért akár minden nap újra és újra megmossuk a hajunkat, és naponta nyúzzuk a hajszárítóval. A hajunkkal kapcsolatban is jó tanács lehet, ha nem töltünk időt akkor a napon, amikor a legmagasabb az UV-sugárzás, tehát 11 és 15 óra között. A hajat nem lehet fényvédő krémekkel bekenni, ezért ajánlott kalapot, kendőt, sapkát választani, amit elviselünk magunkon.

Fontos az egészséges táplálkozás is, ha sok friss zöldséget, gyümölcsöt eszünk, olajos magvakat rágcsálunk, akkor hajszerkezetünket belülről is megerősíthetjük, hiszen ellátjuk a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Érdemes megtalálnunk a számunkra legmegfelelőbb hajápolási eszközt is, ezekből ma már számos hatásos hajkozmetikumok kaphatók az üzletekben. Ezek hatóanyagaiknak köszönhetően felfrissítik, védik és selymessé teszik a hajat.

Melegben is gyönyörű haj

A hajmosás utáni balzsamoknak, pakolásoknak revitalizáló hatásuk van, amelyek néhány perc alatt felszívódnak a hajban és kifejtik jótékony hatásukat. A frizura elkészítése előtt még a nedves hajra érdemes szárítást megkönnyítő fixálót tenni, amely amellett, hogy selymes fényt ad a hajnak, óvja is a forró hajszárítótól és könnyen fésülhetővé teszi.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek