Mégis boldogabbak, akik sokat szexelnek

Mégis boldogabbak, akik sokat szexelnek

Vajon boldogabbak azok a párok, akik rendszeres és gyakori szexuális életet élnek? Évtizedek óta foglalkoztatja a szexuálpszichológusokat, milyen szerepet játszik a szex a párkapcsolatban.

A kutatások felemás eredményeket hoznak, az egyik héten azt olvassuk, azok is nagyszerűen élnek, akik az első néhány év után már nem szeretkeznek olyan gyakran, máskor azt, azok a legboldogabbak, akik hetente legalább háromszor, de inkább többször csinálják.

Mégis boldogabbak, akik sokat szexelnek

A Florida State University kutató szerint nem a szexuális együttlétek száma számít, hanem az érzés, amit egy-egy együttlét kivált. 200 fiatal férfit és nőt kérdeztek meg arról, mennyit elégedettek a párkapcsolatukkal és mennyit szeretkeznek. A kutatók szerint a válaszadók objektív válaszokat adtak, amelyekből kiderült, hogy sem a több, sem a kevesebb szex nem tesz boldogabbá.

 

Ezek után a megkérdezetteknek pozitív és negatív jelentésű szavakat mutattak, mindegyik szó előtt 300 milliszekundumra felvillantották a partner képét. Minél gyorsabban reagáltak a pozitív szavak után, annál boldogabbak voltak a kapcsolatukban. Az adatok összevetése után kiderült, hogy azok a párok, akik gyakrabban szeretkeznek, mégiscsak boldogabbak, ők ugyanis több pozitív tulajdonságok látnak partnerükben, mint azok, akik ritkábban fekszenek le egymással.

 

A kutatók szerint meg kell különböztetni a tudatos és az intuitív válaszokat, utóbbiak ugyanis többet elárulnak egy szerelemről. Lindsay Hicks, a kutatást vezető pszichológus szerint valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint azt a sokat emlegetett rózsaszín szemüveget. Aki meg tudja őrizni ezt a képességét, annak jobb lehet a párkapcsolata.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek