Meggyleves vanília pudinggal - Egészségséfünk receptje
Még tart a meggyszezon, ezért használjuk ki. Sokan készítenek gyümölcslevest, most egy olyan csavart teszünk bele, ami még finomabbá teszi. Ez nemcsak a puding lesz, hanem a citrom reszelt héja is, ami a vaníliával, savanyú meggyel nagyon jól összeillik. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 kg friss meggy
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás puding
- 3-4 evőkanál cukor
- 3-4 szegfűszeg
- 3 db fahéj
- tej
A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet. Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.
Tipp! Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.
Jó tudni! Ha cukorbetegek, diétázók szeretnék ezt az ételt fogyasztani, használjunk ételízesítőt, vagy nyírfacukrot. Ez utóbbinál ne feledkezzünk meg az egyéb (hashajtó) hatásról. Aki nincs hozzászokva, kellemetlen meglepetésben részesülhet.
Tápérték (100 g)
|
Meggy |
Kristálycukor |
Nyírfacukor |
Energia |
50 kcal |
390 kcal |
240 kcal |
Fehérje |
1,0 g |
0 g |
0 g |
Zsír |
0,3 g |
0 g |
0 g |
Szénhidrát |
12,1 g |
100 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

