Meggyleves vanília pudinggal - Egészségséfünk receptje

Meggyleves vanília pudinggal - Egészségséfünk receptje

Még tart a meggyszezon, ezért használjuk ki. Sokan készítenek gyümölcslevest, most egy olyan csavart teszünk bele, ami még finomabbá teszi. Ez nemcsak a puding lesz, hanem a citrom reszelt héja is, ami a vaníliával, savanyú meggyel nagyon jól összeillik. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg friss meggy
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 3-4 szegfűszeg
  • 3 db fahéj
  • tej

Meggyleves vanília pudinggal - Egészségséfünk receptje

A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet. Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.

Tipp! Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.

Jó tudni! Ha cukorbetegek, diétázók szeretnék ezt az ételt fogyasztani, használjunk ételízesítőt, vagy nyírfacukrot. Ez utóbbinál ne feledkezzünk meg az egyéb (hashajtó) hatásról. Aki nincs hozzászokva, kellemetlen meglepetésben részesülhet.

Tápérték (100 g)

 

Meggy

Kristálycukor

Nyírfacukor

Energia

50 kcal

390 kcal

240 kcal

Fehérje

1,0 g

0 g

0 g

Zsír

0,3 g

0 g

0 g

Szénhidrát

12,1 g

99,9 g

100 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek