Mediterrán tésztasaláta - Egészségséfünk receptje
A tésztasaláta rengeteg változatban készíthető. Egy majonézeset már megosztottam, most jöjjön egy kicsit különlegesebb, a mediterrán íz kedvelőinek. A szárított paradicsomot megtanultuk már elkészíteni, most fel is használhatjuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg orsó tészta
- 8-10 szárított paradicsom olajba eltéve
- 1 kis doboz tonhal
- fekete olíva bogyó
- 1 csomag mini mozzarella
A tésztát sós vízben kifőzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a tonhalat a mozzarellát, és az olíva bogyót. Jól összekeverjük, friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Tipp! Hogy ne legyen túl száraz, vagy a szárított paradicsom olajából, vagy a tonhal olajából locsolhatunk rá. Én színes tésztát szeretek használni, attól még a látvány is szebb le
Jó tudni! Csökkentett szénhidrát tartalmú tésztát már minden fajtában lehet kapni. Akinek ez lényeges szempont, használja azt.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Durum tészta száraz |
Paradicsom |
Mozzarella |
Olíva bogyó konzerv |
Energia |
355 kcal |
18 kcal |
242 kcal |
115 kcal |
Fehérje |
12,5 g |
0,8 g |
17 g |
0,8 g |
Zsír |
1,4 g |
0,2 g |
19 g |
10,6 g |
Szénhidrát |
73 g |
3,8 g |
0,7 g |
6,2 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

