Mangós Cézár-saláta - Egészségséfünk receptje

Mangós Cézár-saláta - Egészségséfünk receptje

Ha itt a nyár és nyaralni megyünk, nem kell lemondanunk a kicsit különlegesebb ételekről sem, sőt étterembe se kell elmennünk, nem egészen fél óra alatt magunk is elkészíthetjük.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • ½ jégsaláta csíkokra vágva
  • 1 db érett mangó
  • ½ csirkemell
  • 1 szelet kenyér
  • parmezán forgács, vagy reszelék

Mangós Cézár-saláta - Egészségséfünk receptje

Első lépésként a csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon sóval, borssal megpirítjuk. Ha kész, kivesszük egy tányérra és a megmaradt zsiradékon a felkockázott kenyeret megpirítjuk. A salátát csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A mangót félbevágjuk, kivesszük a magját, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Rádobjuk a salátára a mangót, csirkemellet, kenyérkockákat, parmezánt és meglocsoljuk egy kis olajjal.

Tipp! Ha készítünk egy kis saláta öntetet vagy készen veszünk, azzal még finomabb lesz.

Jó tudni! Sok helyen, főleg étteremben előre elkészítik a csirkemellet, ami viszont ha áll, nem annyira finom. Ezért érdemes mindig frissen készíteni, egészen más íze lesz.

Még több különleges recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Jégsaláta

Csirkemell

Olíva olaj

Parmezán sajt

Mangó

Energia

10 kcal

114 kcal

902 kcal

392 kcal

60 kcal

Fehérje

0,6 g

21,2 g

0 g

35,8 g

0,8 g

Zsír

0,1 g

2,6 g

100 g

25,8 g

0,3 g

Szénhidrát

2,1 g

0 g

0 g

3,2 g

14,9 g

 

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek