Magozott meggy télire - Egészségséfünk receptje

Magozott meggy télire - Egészségséfünk receptje

Többféleképpen lehet eltenni a meggyet télire. Az eltevés módját meghatározza, hogy mihez szeretnénk majd felhasználni. Én igazából a fagyasztott változatot nem szeretem, mert sok levet ereszt. Ez a változat, amit most mutatok, nagyon egyszerű, és egy teltebb, érettebb ízt ad. Sőt! Bár nincs benne alkohol, sokszor az az érzésem, mint ha rumos meggyet ennék. Érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: összekeverés után 5-6 nap

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 1 kg magozott meggy
  • 1 csapott mokkás kanál szalicil

Magozott meggy télire - Egészségséfünk receptje

Az összetevőket egy edényben jól összekeverem, és gézzel lefedem. 5-6 napig hagyom állni, naponta meg kell keverni. Vigyázni kell rá, hogy semmi szennyeződés ne kerüljön bele. 5-6 nap után tisztára mosott üvegekbe rakom a meggyet. Csak annyi levet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Ezután zárom az üvegeket (fóliát rakok a tető alá).

Tipp! Ha marad lé, szörpként fel lehet használni, nagyon finom. Akinek vigyáznia kell a cukrával, az inkább a fagyasztást válassza, vagy nyírfacukrot használjon

Jó tudni! Bár ez a meggy nagyon finom, viszont cukrot tartalmaz. Ezért a diabéteszesek csak módjával fogyasszák. Akár 1-2 évig is eláll, viszont több év után meg kell nézni, hogy biztos jó-e, mert erjedt íze is lehet.

Tápérték: (100 g)

 

Meggy

Kristálycukor

Energia

50 kcal

390 kcal

Fehérje

1,0 g

0 g

Zsír

0,3 g

0 g

Szénhidrát

12,1 g

99,9 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek