Magasabb érzelmi intelligencia: jobb szex

Magasabb érzelmi intelligencia: jobb szex

Azok a nők, akiknek magas az érzelmi intelligenciájuk, jobban élvezik a szexet - állítják kutatók. A londoni King's College tanulmányához kétezer nőt kérdeztek meg, és arra jutottak, hogy akinek magasabb az EQ-ja, annak több orgazmusa van.

Az érzelmi intelligencia az érzelmeink figyelésének és kezelésének képességét jelenti. A tanulmány szerint annak, akinek alacsony az EQ-ja, több problémája lehet az orgazmussal.

Tim Spector professzor, a tanulmány társszerzője szerint mindez azt mutatja, hogy az érzelmi intelligencia az élet számos területére közvetlen hatással van. A tanulmány így nagy segítség lehet a viselkedési és kognitív zavarok terápiájának alakításában.

A kutatásra 2035, 18 és 83 év közötti nő jelentkezett. Köztük voltak ikrek is, akiken a kutatók jobban tudják tanulmányozni a közös problémák okait, és könnyebben ki tudják bogozni a genetikai és környezeti összefüggéseket, kockázati tényezőket.

Úgy találták, lényegi összefüggés van az EQ és az orgazmusok gyakorisága között. A legalacsonyabb érzelmi intelligenciával rendelkező 25 százaléknak kétszer nagyobb az esélye arra, hogy nagyon ritkán lesz orgazmusa.

A tanulmány másik szerzője, Andrea Burri pszichológus szerint az EQ-nak közvetlen hatása van a szexuális életre, mivel meghatározza, hogy a nők ki tudják-e fejezni kívánságaikat és vágyaikat.

Forrás: Inforadio.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek