Hirdetés
Macskája miatt vakult meg fél szemére

Macskája miatt vakult meg fél szemére

Janese Walters egyik napról a másikra veszítette el látását, ennek ellenére szerencsésnek tartja magát, hogy nem történt nagyobb baj, és csak az egyik szeme érintett a dologban.

Az orvosok több mint egy hónapon át próbálták kideríteni, miért veszítette el ilyen gyorsan bal szemének világát Janese Walters. A nő, aki egyik nap úgy ébredt, hogy bal szemével nem lát, először egy egyszerű kötőhártya-gyulladásra gyanakodott, ám miután orvosai számára kiderült, hogy otthon macskát tart, nyilvánvalóvá vált: macskakarmolás betegsége van.

Macskája miatt vakult meg fél szemére

Ezt a betegséget a macskák szervezetében élő baktérium okozhatja, amely az állatra nem, az emberre azonban komoly veszélyt jelenthet. A baktériumot nyállal, avagy akár a bundájuk érintésével adhatják át, elég akár csak egy apró seb az ember kezén. Szembe kerülve kitágíthatja az ereket, továbbá májproblémákat okozhat, a gerincvelő jutva pedig akár agyhártyagyulladást is. A macskák körülbelül 40 %-a hordozza ezt a baktériumot.

A betegséget megelőzni csak úgy lehet, ha mindig alaposan kezet mosunk macskázás után, és nem hagyjuk, hogy cicánk megnyaljon valamilyen nyílt sebet rajtunk, és igyekszünk elkerülni, hogy a játék hevében megharapjon bennünket.

Forrás: life.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend