Lila virág a lila foltok kezelésére

Lila virág a lila foltok kezelésére

A fekete nadálytő évelő, lágyszárú növény, amely leggyakrabban nedves területeken, ártereken fordul elő. Egyik elnevezése is erre utal: kedveli azokat a helyeket, ahol a nadály, vagyis a pióca is él. A fokozott gyógyszeripari igény miatt termesztik is. (Hirdetés)

2022.08.08

Virágzata lehet rózsaszín vagy sárgásfehér színű, levele lándzsa alakú, szerteágazó gyökérzete mélyen a talajba nyúlik, tapintása nyálkás. A növény gyökerét hasznosítják. Régebben főként szárították, porították és pépszerű masszát készítettek belőle, amit a kezelni kívánt testrészre tettek pakolásként. Ma elsősorban az alkoholos kivonatából készítenek krémet és kenőcsöt, gyógyszerkészítmények hatóanyagaként is megtaláljuk. Pakolásként az alkalmazása nem javasolt.

Lila virág a lila foltok kezelésére

A fekete színű gyökere októbertől áprilisig gyűjthető, hatóanyagtartalma tavasszal a legmagasabb. Annak érdekében, hogy jó minőségű alapanyagra tegyünk szert, célszerű gyors szárítást alkalmazni, ilyenkor a gyökér belseje fehér marad.

Fekete nadálytő hatóanyagú készítményeket kizárólag külsőleg lehet használni, néhány alapvető szabály figyelembevételével. Az első, hogy mindig csak megtisztított, ép bőrfelületre szabad kenni, vékony rétegben. Fontos, hogy a kezelést korlátozott ideig, legfeljebb tíz napig lehet folytatni. Továbbá figyelni kell arra is, hogy éves szinten maximum összesen 4-6 héten keresztül ajánlott fekete nadálytő tartalmú készítményt alkalmazni.

Lila virág a lila foltok kezelésére

A NATURLAND Fekete nadálytő krém hatóanyagai gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, fertőtlenítő és regeneráló hatásúak. A készítmény alkalmas különböző zárt baleseti és sportsérülések, zúzódások, izom- és ínszalag-húzódások, ficamok, rándulások okozta gyulladások, duzzanatok és véraláfutások, ínhüvelygyulladás, ízületi és helyi bőrgyulladások, visszérgyulladás kezelésére. Sérülés okozta mozgásfunkció-romlás javítására. Regeneráló hatóanyagai révén alkalmazható helyi bőrgyulladások kezelésére. Visszérgyulladás esetén a gyulladásos folyamat csökkentésével mérsékli a fájdalmat.

Termékeinket itt találja: naturland.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek