Legyetek boldogok! 22. kihívás

Legyetek boldogok! 22. kihívás

Úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a huffingtonpost.com felhívásához, amiben arra vállalkoztak, hogy 30 nap alatt boldogabbá tesznek napi kihívásaik segítségével. Akartok ti is boldogok lenni? Akkor csatlakozzatok! Itt a 22. kihívás.

22. kihívás: Ma este nézz meg egy fergeteges vígjátékot!

A nevetés a legjobb gyógyszer, mint tudjuk. Egy kiadós nevetés több mint négyszáz izmot mozgat meg, és mind a légzési, mind a keringési rendszerre jótékonyan hat, hiszen oxigéndús levegőhöz juttatja a tüdőt, erősíti a szívverést és felgyorsítja a keringést.

Legyetek boldogok! 22. kihívás

A vidámság hosszútávon is pozitív testi és lelki változásokat eredményez: érezhetően csillapítja a fájdalmat, oldja a feszültséget, és javítja az általános kedélyállapotot. A humorra fogékony emberek szervezete a különböző kórokozókkal szemben is jóval ellenállóbb. A rendszeres nevetés drasztikusan csökkenti a három legkárosabb stresszhormon jelenlétét, egyúttal növeli a boldogsághormon szintjét. Az endorfin termelődése pedig nagyon fontos a hangulat és az életminőség szempontjából, hiszen a boldogság segíti a problémamegoldó készséget, fokozza az önbizalmat és megkönnyíti a társasági kapcsolatokat is.

Korábbi kihívások:

17. kihívás

18. kihívás

19. kihívás

20. kihívás

21. kihívás

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek