Legyetek boldogok! 10. kihívás

Legyetek boldogok! 10. kihívás

Úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a huffingtonpost.com felhívásához, amiben arra vállalkoztak, hogy 30 nap alatt boldogabbá tesznek napi kihívásaik segítségével. Akartok ti is boldogok lenni? Akkor csatlakozzatok! Itt az 10. kihívás.

10. kihívás: Ma légy állatközelben! Ha van saját háziállatod, akkor legyen ez a ti közös napotok. Ha nincs otthon egy szőrös cukiságod, akkor bébiszitteld egy barátodét, látogass el egy farmra, menj el az állatsimogatóba vagy jelentkezz önkéntesnek egy menhelyre.

Az állatterápia létező, hazánkban is terjedő gyógymód. Majd minden betegségtípus esetén jól használható. Ez az alternatív gyógymód is az Egyesült Államokból terjedt el. Itt először szociális otthonokban alkalmazták, ahol a magány és a szeretet hiánya lehangolttá, szomorúvá tette a beteg, idős embereket. Néhány kutya azonban megoldotta a helyzetet: az ápolók megfigyelték, hogy az állatok simogatása után a betegek sokkal vidámabbak lettek, visszatért régi életkedvük. Egy cicákkal végzett kísérlet pedig azt mutatta, hogy meghosszabbítják gazdáik életét.

Legyetek boldogok! 10. kihívás

Korábbi kihívások:

5. kihívás

6. kihívás

7. kihívás

8. kihívás

9. kihívás

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek