Hirdetés
Legyen boldog, vezessen naplót!

Legyen boldog, vezessen naplót!

A boldogság titka nem más, minthogy lejegyezzük egy naplóba azokat a dolgokat, amelyek jó kedvre derítenek minket.

Dr. Stefan Klein, a Boldogság tudománya c. könyv (The Science of Happiness) szerzője szerint boldognak nem születik az ember, hanem megtanul boldognak lenni, ez a képesség mindenkiben benne van. A tanulási folyamatot pontosan úgy kell elképzelnünk, mint egy új nyelv megtanulásának folyamatát.

Legyen boldog, vezessen naplót!

Egyik jó módszer a boldogság tanulására, ha naplót vezetünk, ebben pedig azokat a dolgokat listázzuk, amelyeknek örültünk, amelyektől jókedvünk lett. Dr. Klein elmondta, ő gyakran a három gyerekéről ír le dolgokat annak ellenére, hogy olykor nagyon idegesítőnek érzi őket.

A kutató az évek alatt végzett felmérések alapján arra a következtetésre jutott, hogy a klinikai depresszióban szenvedők gyakran nem ismerik fel azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tehetnék őket. Giovanni Fava olasz pszichológus is egyetért Kleinnek, már attól kiegyensúlyozottabbak lettek páciensei, hogy esténként leírtak néhány dolgot, amiben örömüket lelték aznap. A feladat célja, hogy tudatosítsuk, igenis vannak boldog pillanatok a napjainkban, még a depresszióban szenvedőkében is.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend