Lazsálj velünk! Ma van a relaxáció napja

Lazsálj velünk! Ma van a relaxáció napja

A relaxáció napját, azaz augusztus 15-ét Nagy-Britanniában lazsálós napként is hívják. Használjuk ki ezt a napot, és próbáljunk lassítani a megszokott tempón, engedjük el magunkat, és relaxáljunk picit.

 

 

A stressz (legalábbis a túlzott stressz) az ellenségünk. Káros hatással van testi és lelki egészségünkre. Ha csak egy kis időt is tudunk szánni a relaxációra, azzal hozzájárulhatunk a mindennapos stressz enyhítéséhez, a szorongás csökkentéshez, és az általános kedélyállapot javításához. Az elmúlt évtizedekben egyre inkább megfigyelhető a mindennapokat kísérő folyamatos stressz és feszültség.

Lazsálj velünk! Ma van a relaxáció napja

Emiatt világszerte megjelent az igény a stressz leküzdését célzó módszerek és gondolkodásmód iránt. A változás igénye kézzel fogható, egyre több ember törekszik arra, hogy kiegyensúlyozott, aktív, mégis relaxált életmódot alakítson ki.

 

Használjuk ki a relaxáció napját, és próbáljunk enyhíteni kicsit a szervezetünket ért állandó nyomáson, és próbáljunk pozitívan gondolkozni.

 

Válassz ki néhányat az alábbi stresszoldó technikák közül, és próbáld beépíteni a mindennapokba. Ha ezeket már rendszeresen végzed, bővítsd, színesítsd a listát. Mivel nem igényelnek speciális eszközt vagy felkészülést, bátran belevághatsz akár most is!

 

Légy spontán: csinálj valamit, amit igazán szeretsz, mégsem csináltad már jó ideje.

 

Keresd a nyugalmat: szabadulj ki a megszokott környezetedből, és tölts egy kis időt egyedül, így összeszedheted gondolataid és koncentrálhatsz a jó dolgokra. A minden nap használt útvonal helyett válassz más utcát, a közeli park helyett sétálj el egy másikig.

 

Mély lélegzet: kapcsolj ki 10 percre, és összpontosíts a légzésedre.

 

Élj a jelenben: próbáld ki, hogy 5 percig csupán egy dologra, egy cselekedetre koncentrálsz.

 

Személyes beszélgetések: amikor csak tudod, keresd a személyes beszélgetés lehetőségét, vagy próbáld telefonon megbeszélni az aktuális dolgot email helyett.

 

Csavard fel a hangerőt: hallgass olyan zenét, ami jó hatással van rád, de ne háttérzeneként. Figyelj a szövegre, a ritmusra, éld át a zenét!

 

Mozgásra fel: tegyél egy kört a háztömb körül, vagy párszor menj fel és le a lépcsőházban.

 

Írd ki magadból: ha leírod a gondjaidat, átmenetileg nyugodtabbnak érezheted magad, és koncentrálhatsz rájuk holnap.

 

Kütyüelvonás: kapcsold ki, és tedd el telefonod, tableted, akár egy egész napra.

 

A relaxációban segíthet a Tranquini® is. Egy relaxációs üdítőital csupa olyan összetevőből, amelyek a természetben előfordulnak, és amelyek tudományosan bizonyított hatással rendelkeznek a stressz csökkentésében, a szorongás feloldásában, miközben nem okoznak álmosságot. Az alkotóelemek közt zöld tea kivonat, kamilla és levendula is megtalálható. A Tranquini enyhén szénsavas ital kellemes, gyümölcsös ízvilággal. Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy mesterséges színezéket, és a legtöbb cukros üdítőitalhoz képest 30%-kal kevesebb cukor és kalória van benne. A Tranquini alapítója, Ahmed Elafifi, több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a fogyasztási cikkek és üdítőitalok piacán. A Tranquinit 2015 áprilisában hozta létre, a vezetőség tagjai pedig mindannyian kiváló szakemberek együtt összesen 200 évnyi iparági tapasztalattal. A Trainquini jelenleg 3 kontinens 31 országában kapható.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek