Márk:„Egy igazán természetes 60 éves hölgyet keresünk”

Márk:„Egy igazán természetes 60 éves hölgyet keresünk”

A Patika Tükör keresi 60 év feletti címlaphölgyét. A kiválasztásban Lakatos Márk szakmai szemei is segítségünkre lesznek, valamint a nyertes hölgy csinosításában is szerepet vállalt a népszerű stylist. Vele beszélgettünk öregedésről, a magyar hölgyekről és a belső erőről.

Egészségtükör: A Patika Tükör címlaphölgy kampánya a hatvan év feletti hölgyeket célozta meg. Miért álltál a kezdeményezése mellé? ilyen szempontok alapján fogsz dönteni?

Lakatos Márk: Mert nem csak a húsz éveseké a világ! Egy hölgy, ahogy a nemes bor, a korral csak érik. Úgy gondolom, hogy a Nő örök. Egy 60 vagy annál idősebb hölgy is lehet szép és harmonikus, a szépség nem az évek számától függ. Ezért álltam az ügy mellé, amelyet nagyon jó kezdeményezésnek tartok, és szeretném, ha többet foglalkoznánk ezzel minden területen.

ET: Mit tapasztalsz, ez a korosztály mennyire törődik (itthon) a megjelenésével?

Márk: A magyar hölgyek mindig csinosak voltak, bár a nehéz körülményekre hivatkozva olykor hajlamosak elhanyagolni magukat, de többnyire – és egyre inkább – adnak a megjelenésükre. Ez szerintem nem életkoron múlik. Tény, sokan gondolják azt, hogy az önmagunkkal való törődés pénzfüggő, holott csupán habitus vagy életfelfogás kérdése. Ha jól vagy, az sugárzik rólad!

ET: Ha jól sejtem, édesanyád is már 60 felett járhat. Szokott tőled tanácsot kérni?

Márk: Kiskorom óta “öltöztetem” édesanyámat, aki engem már 4 évesen is egyenrangú partnerként kezelt. A mai napig nagyon jó a kapcsolatunk. Egyébként számára is fontos a megjelenés.

Márk:„Egy igazán természetes 60 éves hölgyet keresünk”

ET: Szerinted mitől szép egy ilyen korú nő?

Márk: Ha valaki harmóniában van önmagával, kiegyensúlyozott, helyén kezeli a korát, akkor az sugárzik róla, és megjelenik mind a viselkedésén, mind az öltözködésén, hiszen egyensúlyban van test, lélek és szellem. Ha egy nőt szeretnek és elismernek, az rögtön meglátszik a külsején is. A szépség forrása a belső erő.

ET: Nagyobb kihívás ezt a generációt átalakítani? Mennyire nyitottak a változásra ezek a hölgyek?

Márk: Úgy tapasztalom a szalonomban dolgozva, hogy egyre inkább megkeresnek bennünket a 60 év körüli hölgyek is, legyen szó kozmetikai, fodrászati szolgáltatásról, vagy akár stílustanácsadásról, átalakításról.

ET: A Patika Tükör címlaphölgy választásában te is résztveszel. Rengeteg csodálatosan csinos nő küldte el a fotóját, nehéz lesz a választás. Te milyen szempontok alapján fogsz dönteni?

Márk: Keresem azt az első pillanatban létrejövő kontaktust, ami megfog, azt a vonzerőt, ami átjön egy fotón is. Szóval elsősorban a fotó, az életkor, valamint a rövid beszámolóik alapján fogok dönteni. Mindezt persze veletek karöltve. De a lényeg szerintem az, hogy egy igazán természetes 60 éves hölgyet keresünk most!

ET: Ki az a magyar híresség, aki szerinted példamutató lehetne ebből a korosztályból?

Márk: Nagyon szeretem az igazi egyéniségeket, akiknek megkérdőjelezhetetlen a belső erejük, amely nem csak a szépségről szól. A magyar hölgyek közül Udvaros Dorottyát, Básti Julit és Csákányi Esztert említeném, de persze vannak még sokan mások.

Márk:„Egy igazán természetes 60 éves hölgyet keresünk”

ET: Inkább plasztikai műtét párti vagy -ellenes vagy?

Márk: Fontos a helyes arányérzék ezen a téren is, úgy, mint mindenhol máshol. Ez inkább az adott személytől függ, hiszen van, amit csak szépészeti beavatkozással lehet megoldani, de a legtöbb esetben többet ér egy természetes kezelés. Ezt a fiatalabbaknak is ajánlanám. Fő szempont a természetesség, és az, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

ET: Mindenhol fiatal, üde arcok virítanak a reklámokban. Ha több, a 60-as korosztályba tartozó embert szerepeltetnének a médiában, szerinted könnyebben elfogadnánk az öregedést?

Márk: Fontos lenne végre megtanulnunk azt, hogy az öregedés nem negatív folyamat, hiszen mi is mint a világegyetem részecskéi folyamatos változásban vagyunk. Tartunk valahova, a születés és a halál csupán egy kiragadott pont. Úgy gondolom, hogy az öregedés egy abszolút természetes folyamat, és aszerint is kellene kezelnünk. Fontos hangsúlyozni, hogy ne a reklámok és a média elvárásainak akarjunk megfelelni, hanem a saját magunk által felállított normáknak. Ez az egyetlen járható út a mai világban.

ET: Bár még fiatal vagy, de hogy állsz a saját tested változásához?

Márk: Próbálom a saját életemben is megtartani a fent említetteket. Bár nem vagyok egy bölcs aszkéta... Azért bevallom, én is tartok picit az öregedéstől, de próbálok úgy élni, hogy megtegyek mindent azért, hogy jól érezzem magam, és akkor talán az idő múlásával is megbirkózom.

Még nem késő jelentkezni!

Május 23-ig várjuk azoknak a 60 év feletti hölgyek a jelentkezését, akik szívesen szerepelnének címlapunkon.

Márk:„Egy igazán természetes 60 éves hölgyet keresünk”

A „Címlaphölgy 60 felett” kampányról a Patika Tükörben olvashatnak. Kérje a lapot gyógyszerészétől!

A kampányról és a jelentkezés részleteiről ide kattintva tudhat meg többet!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek