Közel 1500 jelölés érkezett az Év Védőnője Díjra

Közel 1500 jelölés érkezett az Év Védőnője Díjra

„Az elsők között értesítettem, miután megszületett a kisfiam… Sosem felejti el megkérdezni azt sem, én hogy vagyok… Még a férjemet is felkészítette a rá váró feladatokra… Akár hajnal 2-kor vagy hétvégén is hívhatom, nincs az a banális kérdés, amire ne válaszolna készséggel” – özönlöttek a kedvesebbnél, kedvesebb történetek az elmúlt hetekben. A Magyar Védőnők Egyesületének, immáron hetedik éve meghirdetett Év Védőnője Díjának jelölési határideje április 30-án ugyan lezárult, de a szavazás tovább folytatódik. Az eddigi öt kategória mellett idén egy különdíjast is megválasztanak, akire június 11-ig a közönség szavazhat.

A Magyar Védőnők Egyesülete 2011-ben alapította meg az Év Védőnője Díjat, amelyre idén kimagasló számú jelölés érkezett. Az anyukák most először két felületen is ajánlhatták segítőjüket: a Magyar Védőnők Egyesületének honlapja mellett, a díjat támogató Sudocrem hivatalos magyarországi Facebook oldalán is, amelyekre összesen közel 1500-an küldték el jelölésüket. A kategóriák végső győzteseit az Egyesület szakmai zsűrije választja ki, akiknek nem lesz könnyű dolguk, mert számtalan olyan, szívhez szóló történetet küldtek be, amelyek nem csak az alázatos, családokat támogató munkát, de a védőnők szakmai felkészültségét is igazolják.

Közel 1500 jelölés érkezett az Év Védőnője Díjra

 

Volt olyan anyuka, aki kisfia nevében megfogalmazott levélben mesélte el a védőnénihez fűződő személyes kapcsolatukat, felidézve a születés előtti időszakot is: „Már az első pillanattól kezdve velünk voltál, mikor még csak Anya pocakjában hallhattál. Vizsgálgattál, méregettél, majd mindent szépen lejegyeztél”. Érkezett olyan családi történet is, ahol mindhárom gyermeket ugyanaz a védőnő gondozta, hiába telt el 15 év a legkisebb és legnagyobb csemete születése óta. Az édesanya elmondta, milyen szerencsésnek érzi magát, és hogy a bizalom, amellyel a védőnénijükhöz fordulhatnak, mennyire fontos számukra. De arra is számos példa van, hogy mekkora odaadással szervezik a legkisebb településeken is a babás közösségeket, összejöveteleket: „Baba-mama klubbot hozott létre, ahol mindig jó tanácsokkal lát el bennünket. Az Anyatejes nap alkalmából megható találkozót szervezett az anyukáknak, a 3 év alatti gyermekeknek pedig decemberben Mikulás ünnepséget. Sugárzik belőle a szeretet, türelme példaértékű. Olyan szeretettel bánik a kisfiammal, amitől mindig kivirul a szívem” - olvasható az egyik kedves ajánlólevélben.

A közel 1500 ajánlás jelentős része a támogató, a Sudocrem hivatalos magyarországi Facebook oldalán érkezett, amelyek közül szavazással egy közönségdíjast is megválasztanak. Reméljük az Ön védőnénije is kapott jelölést. Köszönje meg Ön is felbecsülhetetlen támogatását szavazatával a https://anapp.me/f/Ei1/ linken, június 11-ig.

Az összesen hat kategória végső győzteseit pedig a június 13-ai, ünnepi rendezvényen, a Védőnők Napján köszöntik majd.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek