Körte Serrano sonkában - Egészségséf
Ha vendégek jönnek, mindig töröm a fejem, hogy mi legyen az előétel. Szeretek olyat választani, ami finom, egyszerű, különleges, de nem laknak vele jól. Régebben nem nagyon szerettem az édes és a sós vegyítését, viszont ahogy múlik az idő egyre szívesebben nyúlok ezekhez a receptekhez.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- fejenként egy fél körte
- fejenként 2 szelet serrano sonka
- méz
- fahéj
- pár szem dió díszítéshez
- 1 csomag madársaláta
A körtéket mossuk meg, vágjuk negyedekbe és szedjük ki a magházat. Közben kezdjük el melegíteni a mézet egy teflon edényben, keverjünk bele kicsi fahéjat. Amikor forró, forgassuk meg benne a körtéket - nem kell megpuhulniuk teljesen, hiszen nem köret lesz. Ha kicsi színt kapott vegyük ki egy tányérra és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beletekerhetjük a sonkaszeletekbe. Tálaláskor a tányér aljára tegyünk egy kis salátát, helyezzük rá a körtéket és szórjuk meg egy kis darabos dióval.
Tipp! Ha szeretjük, tegyünk mellé egy kis márványsajtot, illetve rácsorgathatjuk a megmaradt mézet.
Jó tudni! Piacokon vannak kifejezetten sonkás boltok. Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, mert rengeteg fajta sonka kapható, hajszálvékonyra szeletelve. Garantált a jó minőség, még ha egy kicsit drágább is.
MÉG TÖBB FOGÁS EGÉSZSÉGSÉFÜNK KONYHÁJÁBÓL
Tápérték (100 g):
|
Körte |
Sertéssonka |
Dió |
Méz |
Energia |
58 kcal |
245 kcal |
654 kcal |
304 kcal |
Fehérje |
0,3 g |
17,4 g |
15,2 g |
0,3 g |
Zsír |
0,1 g |
18,9 g |
65,2 g |
0 g |
Szénhidrát |
15,4 g |
0 g |
13,7 g |