Körte Serrano sonkában - Egészségséf

Körte Serrano sonkában - Egészségséf

Ha vendégek jönnek, mindig töröm a fejem, hogy mi legyen az előétel. Szeretek olyat választani, ami finom, egyszerű, különleges, de nem laknak vele jól. Régebben nem nagyon szerettem az édes és a sós vegyítését, viszont ahogy múlik az idő egyre szívesebben nyúlok ezekhez a receptekhez.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • fejenként egy fél körte
  • fejenként 2 szelet serrano sonka
  • méz
  • fahéj
  • pár szem dió díszítéshez
  • 1 csomag madársaláta

Körte Serrano sonkában - Egészségséf

A körtéket mossuk meg, vágjuk negyedekbe és szedjük ki a magházat. Közben kezdjük el melegíteni a mézet egy teflon edényben, keverjünk bele kicsi fahéjat. Amikor forró, forgassuk meg benne a körtéket - nem kell megpuhulniuk teljesen, hiszen nem köret lesz. Ha kicsi színt kapott vegyük ki egy tányérra és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beletekerhetjük a sonkaszeletekbe. Tálaláskor a tányér aljára tegyünk egy kis salátát, helyezzük rá a körtéket és szórjuk meg egy kis darabos dióval.

Tipp! Ha szeretjük, tegyünk mellé egy kis márványsajtot, illetve rácsorgathatjuk a megmaradt mézet.

Jó tudni! Piacokon vannak kifejezetten sonkás boltok. Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, mert rengeteg fajta sonka kapható, hajszálvékonyra szeletelve. Garantált a jó minőség, még ha egy kicsit drágább is.

MÉG TÖBB FOGÁS EGÉSZSÉGSÉFÜNK KONYHÁJÁBÓL

Tápérték (100 g):

 

Körte

Sertéssonka

Dió

Méz

Energia

58 kcal

245 kcal

654 kcal

304 kcal

Fehérje

0,3 g

17,4 g

15,2 g

0,3 g

Zsír

0,1 g

18,9 g

65,2 g

0 g

Szénhidrát

15,4 g

0 g

13,7 g

82,4 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek