Könyvajánló: Út az éjszakába

Könyvajánló: Út az éjszakába

Imádok olvasni. Nincs olyan nap, hogy ne vegyek kezembe könyvet. Természetesen ez nemcsak az „estimesés” könyvet jelenti, sokkal inkább a saját könyveimre igaz. Az autó kesztyűtartójában ott van egy pszichológiai jellegű (most éppen a kamaszkort tanulmányozom), estére pedig egy regény. Kikapcsolnak, elrepítenek egy másik korba, másik helyre, vagy csak szórakoztatnak a történeteivel.

Szinte mindenevő vagyok, kedvenceim mégis a történelmi regények. Emellett vannak kedvenc sorozataim is. Ilyen a Könyvmolyképző Fine selection sorozata. Egy-egy komolyabb könyv után sokszor jó egy könnyedebb történetet olvasni. Ennek a sorozatnak a könyvei könnyedeknek indulnak, mégis mindig megérintik a lelkem. Olyan témákkal foglalkoznak, melyek egy átlagemberrel nap, mint nap megtörténnek. A felszín mögött mély igazságtartalmat hordoznak.

Könyvajánló: Út az éjszakába

Az Kristin Hannah által írt Út az éjszakába című könyv is ilyen. Bár Amerikában játszódik, egy tipikus amerikai család életét mutatja be, gyorsan megtaláljuk a közös kapcsolódási pontokat. Anyaként főleg az édesanya helyzetébe tudom beleképzelni magam, helyeslem, vagy ellenzem döntéseit. Körülbelül a könyv közepéig átlagos középiskolás gyerekek, és azok szüleinek problémáit mutatja be. Majd jön a fordulópont, egy tragikus baleset, ami megváltoztatja mindenki életét. Egyetlen helyesnek hitt döntés milyen lavinát indít el? Az édesanya elveszíti lányát, egy fiú az ikertestvérét, egy lány pedig a legjobb barátnőjét. Mindezt érettségi előtt Innentől már nem számít, hogy hol játszódik, hiszen ez akár velünk is megeshet. Nagyon finoman árnyalja és viszi végig a lelki folyamatokat. Izgalmas, elgondolkodtató, megható történet. Érdemes elolvasni. 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek