Könnyű mártogatós zellerszárral és sárgarépával
Velem gyakran megesik, hogy délután éhes leszek, túl nagy vacsorát nem szeretnék csapni, viszont éhesen sem szeretnék lefeküdni. Ilyenkor legjobb valamilyen salátát összedobni, vagy akár egy könnyű krémsajtból mártogatóst készíteni, amit eleszegethetünk kedvenc filmünket nézve is, mégsem nehéz.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 2-3 x 10 dkg natúr krémsajt
- 3-4 db közepes sárgarépa
- 2-3 zellerszár
- lilahagyma
- snidling
- 2 gerezd fokhagyma, 3-4 bazsalikomlevél
- só, bors, ízlés szerint
A sárgarépát, zellerszárat jól mossuk meg, vágjuk csíkokra. Ha jól megmossuk a sárgarépát, akkor nem kell megtisztítani a héjától, hiszen abban van a legtöbb vitamin. A krémsajtokat külön-külön tegyük kis tálakba. Az egyikbe keverjünk bele egy fél fej kockára vágott lilahagymát. A másikba aprított snidlinget, a harmadikba zúzott fokhagymát és aprított bazsalikom levelet. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezekbe tudjuk a csíkokra vágott sárgarépát és zellert mártogatni.
Tipp! Nem fás karalábét is felszeletelhetünk. Annyi hagymával ízesítsük, amennyivel szeretjük. Ha vendégeket várunk, akár előző este is elkészíthetjük.
Jó tudni! Szakemberek szerint lefekvés előtt 4 órával érdemes utoljára enni. Aki diétázik, annak jó tudnia, hogy krémsajtból is lehet natúr változatot kapni. Természetesen a piacon kapható, zsírosabb, házi krémsajt a legfinomabb, de nyugodtan használjunk zsírszegény változatot, ha erre van szükségünk.
További egészséges receptekért kattintson ide!
Tápérték (100 g):
|
Krémsajt |
Zeller zöldje |
Sárgarépa |
Energia |
342 kcal |
16 kcal |
41 kcal |
Fehérje |
5,9 g |
0,6 g |
0,9 g |
Zsír |
34,2 g |
0,1 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
4,1 g |
2,9 g |
9,5 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

