Könnyű mártogatós zellerszárral és sárgarépával

Könnyű mártogatós zellerszárral és sárgarépával

Velem gyakran megesik, hogy délután éhes leszek, túl nagy vacsorát nem szeretnék csapni, viszont éhesen sem szeretnék lefeküdni. Ilyenkor legjobb valamilyen salátát összedobni, vagy akár egy könnyű krémsajtból mártogatóst készíteni, amit eleszegethetünk kedvenc filmünket nézve is, mégsem nehéz.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 2-3 x 10 dkg natúr krémsajt
  • 3-4 db közepes sárgarépa
  • 2-3 zellerszár
  • lilahagyma
  • snidling
  • 2 gerezd fokhagyma, 3-4 bazsalikomlevél
  • só, bors, ízlés szerint

Könnyű mártogatós zellerszárral és sárgarépával

A sárgarépát, zellerszárat jól mossuk meg, vágjuk csíkokra. Ha jól megmossuk a sárgarépát, akkor nem kell megtisztítani a héjától, hiszen abban van a legtöbb vitamin.  A krémsajtokat külön-külön tegyük kis tálakba. Az egyikbe keverjünk bele egy fél fej kockára vágott lilahagymát. A másikba aprított snidlinget, a harmadikba zúzott fokhagymát és aprított bazsalikom levelet. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezekbe tudjuk a csíkokra vágott sárgarépát és zellert mártogatni.

Tipp! Nem fás karalábét is felszeletelhetünk. Annyi hagymával ízesítsük, amennyivel szeretjük. Ha vendégeket várunk, akár előző este is elkészíthetjük.

Jó tudni! Szakemberek szerint lefekvés előtt 4 órával érdemes utoljára enni. Aki diétázik, annak jó tudnia, hogy krémsajtból is lehet natúr változatot kapni. Természetesen a piacon kapható, zsírosabb, házi krémsajt a legfinomabb, de nyugodtan használjunk zsírszegény változatot, ha erre van szükségünk.

További egészséges receptekért kattintson ide!

Tápérték (100 g):

 

Krémsajt

Zeller zöldje

Sárgarépa

Energia

342 kcal

16 kcal

41 kcal

Fehérje

5,9 g

0,6 g

0,9 g

Zsír

34,2 g

0,1 g

0,2 g

Szénhidrát

4,1 g

2,9 g

9,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek