Kifizetik a nővérek túlórapénzét

Kifizetik a nővérek túlórapénzét

Az ápolóknak járó elmaradt túlórapénzeket valahogy megpróbálják kifizetni, mondta az ATV-nek Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter.

Korábban a Péterfy Sándor utcai kórház két ápolónője beszélt a ki nem fizetett túlórapénzekről, de állításaikat akkor a kórház, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által elvégzett vizsgálat is cáfolni próbálta. Az Emmi például azt állapította meg, hogy tavaly rendkívüli munkavégzésért több mint 3,9 milliárd forintot fizettek ki.

Balog Zoltán most elismerte, hogy igenis vannak ki nem fizetett túlórapénzek. A miniszter azt mondta: ami jár, az jár, ezért meg kell egyezniük az orvosi kamarával, kell beszélniük a szakszervezetekkel, hogy „folyamatossá tudják tenni ezeknek a béreknek a kifizetését”.

A túlterheltség és az elmaradt pénzek miatt korábban tiltakozásba kezdő Sándor Mária a múlt héten mondott fel a Péterfy Sándor utcai kórházban. A nővér korábban fekete ruhában akart dolgozni menni, hogy így tiltakozzon helyzete ellen. Ezt a kórház vezetése nem engedte meg neki, ezért a nővér azonnali hatállyal felmondott. Példáját többen követték, más kórházakban a nővérek fekete szalaggal tiltakoztak helyzetük miatt.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek