Keressük Magyarország Nagyi-Unoka párosát!

Keressük Magyarország Nagyi-Unoka párosát!

Minden családnak megvan a maga története. Az, hogy ez a történet hogyan folytatódik, és mit adunk át a gyerekeinknek, az szinte mindig az ősökön, a nagymamákon és a nagypapákon múlik. Emlékszem, ültem nagymamám mákoskalács illatú konyhájában és órákig hallgattam a történeteit az olasz frontról hazatért dédpapáról, az Amerikába vándorló nagy-nagybácsiról, elveszett földekről, a szüleim fiatal koráról. Minden mesénél izgalmasabb volt, amit tőle hallottam, így érintett meg és formált észrevétlenül családunk sosem látott szereplőinek megidézett élete.

De most beszéljünk az unokákról, akiknek fontos átadni valamit, fontos mellettük lenni, gondoskodni róluk. A mesékben és filmekben látott ezüstfehér hajú, sütemény illatú, kissé megkopott egészségű nagyik helyett sokszor még aktívan dolgozó, az interneten jól tájékozódó, jóga órára járó nagyik gondoskodnak a rájuk bízott gyerekekre. A szomszédom, Dani szívesen megy pecázni a nagyapjával, de előfordul, hogy video játékokat játszanak, a mama mézeskalács helyett inkább pizzát süt, és kikérdezi a házi feladatot, ha arra van szükség. Keressük Magyarország Nagyi-Unoka párosát!

 

A családok jelentős része leginkább iskolai szünetekben és a nagyobb ünnepeken találkozik, de a távolság nem jelenti azt, hogy nincs intenzív kapcsolat az unokákkal. Ismerek egy győri házaspárt, minden héten eljönnek a budapesti unokákhoz, mert részt akarnak venni az életükben. Ilyenkor számukra semmi más nem fontos, csak az Unokám és én.

 

Míg a szülő-gyerek kapcsolatról számos könyv, tanulmány születik, viszonylag ritkán olvashatunk a nagyszülő-unoka viszonyról. A nagyszülő általában büszke az unokájára, mert már 3 éves korában biciklizik, mert szép, mert szorgalmas, mert képes megszerelni a villanyt, mert talpraesett vagány gyerek, mert kedves pimasz, mert tájékozott, mert szerény, mert jó ízlése van, mert ő az én unokám.

 

Írják meg nekünk, hogy Önök miért büszkék az unokájukra! A nyertes páros mindent visz: decemberi címlapot, kerékpárt, masszázs ülést, elektromos gyapjú takarót, Vintage Beauty szépségápolási termékeket. Várjuk fényképes jeletkezésüket a e-mail címre vagy a Patika Tükör Kft., 1426 Budapest, 72. Pf.: 94. címre.

 

Kedves Szülő! Lehet, hogy pont az Ön édesanyja vagy édesapja és a gyermeke lesz a decemberi Patika Tükör címlapján? Tegye emlékezetessé a családi karácsonyt!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek