Kend a rúzst! Csatlakozz te is a kampányhoz!

Kend a rúzst! Csatlakozz te is a kampányhoz!

A Nőnap alkalmából összefogásra hív minden nőt a Mályvavirág Alapítvány. A “Kend a rúzst! Merj kenni, merj tenni!” kampányban a méhnyakrák megelőzésére szeretnének felhívni a figyelmet.

A Mályvavirág Alapítvány elkötelezett híve a méhnyakrák megelőzés tudatosításának, ezért számos egyedi programot kezdeményeztek már. Ezúttal az angliai Joe’s Trust mozgalom által elindított, rendkívül gyorsan terjedő, figyelemfelkeltő kampányhoz csatlakoztak, amelynek célja, hogy a social mediában aktív nőket rendszeres méhnyakrákszűrésre ösztönözzük.

Miből áll a “Kend a rúzst! Merj kenni, merj tenni!” kampány?

A résztvevő lányok, nők kirúzsozzák a szájukat, a rúzst kissé elkenik (smear), selfie-t készítenek, majd megosztják a közösségi hálón (Facebook, Instagram) és egyidejűleg kihívják barátnőiket, hogy ők is csatlakozzanak, azaz adjanak hangot a szűrés (smear) fontosságának.

Kend a rúzst! Csatlakozz te is a kampányhoz!

A “Kend a rúzst!” egy hashtag kampány, a Facebookra és az Instagramra kikerülő posztokban meg kell jelennie a  #SmearforSmear #Malyvavirag feliratnak (hashtag). Az összes poszt illetve a kampány ismertetője elérhetővé válik az alapítvány aloldalán.

A nők nagy része még ma is tart a méhnyakrákszűrés kellemetlenségeitől, intimitásától, fontos azonban, hogy ezt félre tudjuk tenni, hiszen az életünk múlhat rajta.

Csatlakozz te is a kampányhoz! Készíts magadról egy fotót, amin elkenődött rajtad a rúzs, és töltsd fel bármelyik közösségi oldalra!

Ettől a kampánytól a nemzetközi média már az Ice Bucket Challange-hez hasonló mértékű mozgósításra számít.

A Mályvavirág Alapítvány alapító tagjának megható gyógyulástörténetét itt olvashatjátok.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek