Kemoterápián esett át az ifjú énekesnő

Kemoterápián esett át az ifjú énekesnő

A közelmúltban jelentette be a népszerű fiatal énekesnő-színésznő, hogy lupusszal küzd – az autoimmun betegség miatt stroke-ot is kaphatott volna. Selena Gomez elárulta, ez volt az oka annak, hogy szünetet tartott…

Lupusszal küzd Selena Gomez amerikai színésznő és énekesnő. Az autoimmun betegség ízületi fájdalmakat, kiütéseket, fáradtságot és szervi károsodást okozhat. A 23 éves sztár a Billboard magazinban árulta el, hogy egy rehabilitációs központban gyógyult a múlt évben, itt szedte össze magát a diagnózist és a kezelést követően.

„Kemoterápián estem át, ez volt a szünetem igazi oka. Stroke-ot is kaphattam volna – mondta el Selena Gomez a magazinnak. – Elzártam magamat a világ elől, amíg újra fel nem töltődtem önbizalommal és jól nem éreztem magam….”

Kemoterápián esett át az ifjú énekesnő

Howard Smith orvos, reumatológus, az Ohio-i Cleveland klinika vezetője a lupus-ról, illetve arról beszélt a Billboard-nak, hogyan használják a kemoterápiás gyógyszereket annak kezelésére.

A lupus egy autoimmun betegség, melynek következtében a test megtámadja saját magát. Sok nő küzd ezzel a problémával, nem annyira ritka eset. Míg 250 afro-amerikai nőből 1 lupuszos, a fehéreknél ez a szám 400-ból egy.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek