Kelbimbó püré - Egészségséfünk receptje
Ezt az ételt azért szeretem, mert egy receptből akár négy különféle fogás is készíthető. Lehet leves, főzelék, hús mellé püré, vagy mártogatós. Az alapot ennek megfelelően hígíthatjuk, ízesíthetjük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- só, bors
- olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- tej
Az elkészítés módja nagyon egyszerű. a megmosott kelbimbókat sütőpapíron szétterítjük, közévágjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és pürésítjük. Tejet annak megfelelően adunk hozzá, hogy mihez szeretnénk tálalni.
Tipp! Ha levesnek szeretnénk, akkor több tej szükséges hozzá. Ebben az esetben adjunk hozzá 2 szem burgonyát is apró kockákra vágva sütés előtt, majd turmixolás után a tejjel forraljuk össze. Húshoz pürének, főzeléknek vagy mártogatósnak is elkészíthetjük, ilyenkor a turmixba tett tejjel tudjuk szabályozni a sűrűséget.
Jó tudni! A kelbimbó nagyon egészséges, szinte minden boltban megtalálható már. Igen változatosan tudjuk elkészíteni, így érdemes minél többször beletenni az étrendbe.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Kelbimbó |
Vaj |
Olívaolaj |
Energia |
43 kcal |
746 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
3,3 g |
0,4 g |
0 g |
Zsír |
0,3 g |
80 g |
100 g |
Szénhidrát |
8,9 g |
0,5 g |
0 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

