Kecskesajtos zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje

Kecskesajtos zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje

Nyáron sokkal nyitottabbak vagyunk a salátákra, mint télen. A szervezetünk ilyenkor inkább a könnyebb ételekre vágyik, viszont kell a változatosság is. Ez a saláta, nagyon finom, tápláló, mégis roppant egyszerű.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöldbab
  • 12,5 dkg kockázott bacon
  • 15 dkg kecskesajt
  • só, bors
  • kristálycukor
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve

Kecskesajtos zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje

Első lépésként tegyük fel a megtisztított zöldbabot sós vízben főni. Csak a végeit vágjuk le, egyben főzzük meg. Forrástól számított 10 perc elég. Tegyük félre hűlni. Egy serpenyőbe pirítsuk meg a bacon szalonnát. A zöldbabot forgassuk meg benne. Tegyük át egy mélyebb tálba. A balzsamecetből, olajból, cukorból, sóból, és borsból készítsünk egy dresszinget. Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, a többivel pedig ízesítjük. Ezt ráöntjük a baconos zöldbabra, megforgatjuk, majd elmorzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.

Tipp! Aki szereti, az durvára vágott diót, vagy pirított fenyőmagot is tehet rá.

Jó tudni! Bár a zöldségek között a babnak magasabb az energiatartalma, mint pl. az uborkának, zöldsalátának, mégis más tápértékei miatt érdemes heti rendszerességgel fogyasztani.

Még több könnyű, nyári recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Zöldbab

Bacon

Olívaolaj

Kecskesajt

Energia

28 kcal

486 kcal

902 kcal

364 kcal

Fehérje

1,9 g

16,8 g

0,0 g

21,6 g

Zsír

0,2 g

46,5 g

100 g

29,8 g

Szénhidrát

7,6 g

0

0,0 g

2,5 g

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek