Kecskesajtos zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje
Nyáron sokkal nyitottabbak vagyunk a salátákra, mint télen. A szervezetünk ilyenkor inkább a könnyebb ételekre vágyik, viszont kell a változatosság is. Ez a saláta, nagyon finom, tápláló, mégis roppant egyszerű.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 75 dkg zöldbab
- 12,5 dkg kockázott bacon
- 15 dkg kecskesajt
- só, bors
- kristálycukor
- 5 evőkanál balzsamecet
- 5 evőkanál olíva olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
Első lépésként tegyük fel a megtisztított zöldbabot sós vízben főni. Csak a végeit vágjuk le, egyben főzzük meg. Forrástól számított 10 perc elég. Tegyük félre hűlni. Egy serpenyőbe pirítsuk meg a bacon szalonnát. A zöldbabot forgassuk meg benne. Tegyük át egy mélyebb tálba. A balzsamecetből, olajból, cukorból, sóból, és borsból készítsünk egy dresszinget. Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, a többivel pedig ízesítjük. Ezt ráöntjük a baconos zöldbabra, megforgatjuk, majd elmorzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.
Tipp! Aki szereti, az durvára vágott diót, vagy pirított fenyőmagot is tehet rá.
Jó tudni! Bár a zöldségek között a babnak magasabb az energiatartalma, mint pl. az uborkának, zöldsalátának, mégis más tápértékei miatt érdemes heti rendszerességgel fogyasztani.
Még több könnyű, nyári recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Zöldbab |
Bacon |
Olívaolaj |
Kecskesajt |
Energia |
28 kcal |
486 kcal |
902 kcal |
364 kcal |
Fehérje |
1,9 g |
16,8 g |
0,0 g |
21,6 g |
Zsír |
0,2 g |
46,5 g |
100 g |
29,8 g |
Szénhidrát |
7,6 g |
0 |
0,0 g |
2,5 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

