Kate Winslet inkontinenciával küzd

Kate Winslet inkontinenciával küzd

A színésznő nem tartja cikinek, hogy kellemetlen betegségéről beszéljen. Sok nő küzd ezzel a problémával, főleg azok, akik gyereket szültek.

Kate Winslet gyakran őszintébb, mint a hírességek általában. A Titanic sztárja ezúttal Richard Norton talkshow-jában beszélt őszintén egészségügyi problémáiról.

Kate Winslet inkontinenciával küzd

 

„Nem tudok már lazán egy trambulinon ugrabugrálni, mert bepisilek. Szörnyű érzés, főleg akkor ciki, ha épp szoknyában vagyok. De ha több gyereket szültél, ez megtörténhet. A tüsszentéssel is vigyázni kell, ha túl nagyra sikerül, bizony, becsurog egy-két csepp.”

Winslet három gyermeket hozott a világra, az egyik édesapja Jim Threapleton, a második gyermeké Sam Mendes, a harmadiké pedig mostani férje, Ned Rocknroll.

A vizeletinkontinencia olyan önkéntelen vizeletvesztés, amely alkalmatlan időben, illetve helyen történik. Az inkontinencia, a vizelettartási zavar nem betegség, hanem valamilyen egyéb, a háttér-ben meghúzódó rendellenesség következménye, tünete. Betegséggé akkor válik, ha már a beteg életvitelét, szociális közérzetét komolyan zavarja. Számtalan betegség velejárójaként léphet fel, így a kérdéskör az orvostudomány számos területét érinti. Ide tartozik többek között a nőgyógyászat, az urológia, a rehabilitáció, az ideg-elmegyógyászat és a gerontológia.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek