Karfiolkrémleves snidlinggel - Egészségséfünk receptje
A karfiol nagyon sokféleképpen felhasználható zöldség. Mint szinte minden zöldségből, ebből is lehet krémlevest készíteni. Az elkészítés módja a már megszokott módon történik, de azért ismételjük át.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 közepes burgonya
- 5 dl alap lé
- ½ fej vöröshagyma aprítva
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl főzőtejszín
- aprított snidling
A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rátesszük a rózsáira szedett és megmosott karfiolt, és a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Felöntjük az alap lével. Közepes lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Botturmixszal pépesítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá tejet. Forraljuk össze. Tálaláskor szórjuk meg a vágott snidlinggel.
Tipp! Csiperke gombát vékony szeletekre vághatunk, megpiríthatjuk, és ezzel is tálalhatjuk.
Jó tudni! Ha több karfiolt veszünk, akkor nincs szükség burgonyára sűrítőnek. A tejszín 10 %-os, de ha valakinek ez is sok, akkor zsírszegény tejjel is főzheti, így tényleg még a diétázók is fogyaszthatják.
Még több ízletes recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Karfiol |
Rama |
Burgonya |
Tejszín 10 %-os |
Tej 1,5 %-os |
Energia |
25 kcal |
630 kcal |
69 kcal |
120 kcal |
44 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
0 g |
1,6 g |
3,2 g |
3,0 g |
Szénhidrát |
0,2 g |
70 g |
0,1 g |
10 g |
1,5 g |
Zsír |
4,9 g |
0 g |
15,7 g |
4,3 g |
4,7 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

