Kacsamelles saláta - Egészségséfünk receptje

Kacsamelles saláta - Egészségséfünk receptje

Ünnepek után az ember sokszor úgy érzi, hogy több kilót hízott, és enni sem tud többet. Persze ez nem így van, általában kitágul a gyomrunk, és bár nem kívánjuk az ételt, az éhségérzetünk megvan. Arról nem is beszélve, hogy nálunk általában megmaradnak sültek, húsok, én ételt kidobni nem szeretek, ezért mindig olyasmit igyekszünk enni, amivel felhasználhatjuk a maradékot, mégsem telít.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • pár szelet rozmaringos kacsamell (vagy más maradék hús)
  • egy adag madársaláta
  • pár szem koktélparadicsom
  • kaliforniai paprika
  • kockázott friss narancs
  • pici facsart narancs

Ennél a salátánál igyekszünk az egyszerűségre törekedni. Nem is kell mást csinálnunk, mint venni egy adag madársalátát, a koktélparadicsomokat, paprikát, és a narancsot kockázzuk, összekeverjük a salátával, és a tetejére rátesszük a csíkokra vágott, karácsonyról megmaradt rozmaringos kacsamellet. Picit meglocsoljuk facsart narancslével és már kész is a kímélő salátánk.

Kacsamelles saláta - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ugyanez a saláta bármilyen megmaradt sült húsból, vagy főtt, füstölt húsból elkészíthető. A szárnyasokhoz illik a gyümölcs, máshoz inkább használjunk kicsit (lazac, sertés) fokhagymásabb, de könnyű öntetet.

Jó tudni! Ha karácsonykor kitágulhat a gyomrunk belekerülhetünk egy körforgásba. Egyre többször és többet eszünk. Nekem már régóta taktikám, hogy bármennyire kívánom, mindig egyszerre keveset szedek. Két étkezés közben pedig elkerülöm a nassolást. Természetesen a sütemény desszertnek belefér, de két étkezés között már nem. És amennyiben megoldható, lefekvés előtt 4 órával igyekszem nem enni már. Ne feledkezzünk meg a mozgásról sem, legyen az séta, vagy bármilyen más intenzívebb formája.

RECEPT, AMIBŐL A KACSAHÚS MARADT

Tápérték (100 g):

 

Kacsahús

Paprika

Paradicsom (fürtös koktél)

Narancs

Energia

135 kcal

27 kcal

19 kcal

47 kcal

Fehérje

18,2 g

1,0 g

0,8 g

0,7 g

Zsír

5,9 g

0,2 g

0,3 g

0,1 g

Szénhidrát

0,9 g

6,3 g

4,2 g

11,7 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek