Joghurtos-meggyes süti - Egészségséfünk receptje
Ezt a süteményt azoknak ajánlom, akik szeretik az édeset, de nem szeretnek sokat bajlódni. Könnyű, gyümölcsös, fahéjas, joghurtos - az egyik kedvencem.
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- ½ kg meggy magozva, lecsöpögtetve
- 2 doboz meggyes joghurt
- 2 egész tojás
- 2 bögre liszt (1 bögre kb. 3 dl)
- ¾ bögre cukor
- ½ bögre olaj
- 1 sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A meggyet kivéve, minden hozzávalót beleteszek egy tálba, és habverővel összekeverem. Amikor sima a tészta, óvatosan belekeverjük a meggyet. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és 190 fokon 35 percig sütjük. Itt el lehet végezni a tűpróbát, ha még nem jó, tegyük vissza pár percre. Ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Tipp! Muffin formában is süthetjük, ha vendégeket várunk, akkor szebb megoldás. Bármely évszakban, bármely gyümölccsel elkészíthető. Én már sütöttem befőttekkel, aszalt gyümölcsökkel is.
Jó tudni! A cukrot helyettesíthetjük nyírfacukorral. Kicsit kevesebbet használjunk belőle. A lisztet keverhetjük sütésre kifejlesztett szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel keverve. Ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják, természetesen mértékkel.
MÉG TÖBB RECEPT:
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

