Jessica Alba személyes tippjei

Jessica Alba személyes tippjei

A híresség személyi edzője, Ramona Braganza szerint a terhesség után a régi forma visszanyerhető, ha a kismama megfelelő célokat tűz ki maga elé. Jessica Alba esetében a megfelelő célok eléréséhez, azaz a tökéletes alak visszanyeréséhez az az út vezetett, ami hetente hat edzést tartalmazott, amelyek során a pulzusszámot és az elégetett kalóriákat is pontosan számon tartották.

Az egyik legfontosabb cél az volt, hogy Jessica képes legyen egyetlen edzés során 500 kalóriát elégetni.

Ramona Braganza azonban elárulta, ez az 500 kalóriás álomhatár nem olyan cél, amit rögtön el lehet érni. A szülés után mindössze 2 héttel már az edzőteremben megjelent Jessica eleinte csupán 20 perces edzéseket végezhetett, amelyek csak 2-3 hónapon belül váltak teljes, egyórás testedzésekké, fokozatosan emelve a ledolgozandó időt. Ramona olyan, kevés ismétlődő elemet tartalmazó programot dolgozott ki, amely nem untatta el Jessicát, így nem szegte kedvét az alakformálás során, és a pulzusszámát a megfelelően magas értéken volt képes tartani.


A lépések a következők voltak:

  1. 10 perc kardio-mozgás: 2-es fokozatú emelkedőn 1-2 percnyi gyaloglás a futópadon bemelegítésként, majd egy könnyű, rövid kocogás.
  2. Térdeplés: miközben 5-6 kilós súlyt tartunk mindkét kezünkben, egyik lábunkat törzsünk mögött, másikat, pedig törzsünk előtt tartva letérdeplünk 10-12 alkalommal, majd lábcserével megismételjük.
  3. Mellprés: Fekvenyomó padon feküdve egy-egy 5-6 kilós súlyt tartva mindkét kézben a súlyokat kinyújtott kézzel felfelé és egymás felé közelítjük.
  4. Tricepsz erősítő süllyesztés: Egy szék vagy pad előtt háttal nyújtsuk ki lábainkat, a pad vagy szék peremére támaszkodva eresszük le törzsünket, nyújtott lábbal a padló felé, majd a karokkal kinyomva emeljük vissza a kiinduló állapotba. Ismételjük meg ezt 10-12 alkalommal.
  5. Törzsgyakorlat: Hátunkat egy edzőlabdának támasztva végezzünk 30 felülést.

Ha mindezzel megvagyunk, ismételjük meg a feladatokat 3-szor, és egy héten legalább 3-szor végezzük el újra és újra.

Kapcsolódó írások