Ízletes sajttorta
A sajttorta az egyik legfinomabb sütemény. Elkészítése nem túl bonyolult, és napokig eltartható, frissességét a hűtőben megőrzi. Próbáld ki a legfinomabb házi készítésű sajttorta receptjét.
Hozzávalók:
• 25 dkg darált kakaós keksz
• 12,5 dkg vaj • 60 dkg natúr krémsajt
• 10 dkg cukor • 2 dl tejszín
• 5 tojás • 2 evőkanál liszt
• 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A darált kekszet keverjük el az olvasztott vajjal, nyomjuk egy 21 cm-es kapcsos tortaformába. Hűtsük 10 percig.
A krémsajtot keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejszínt, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Keverjük bele a lisztet és a narancshéjat.
A tortaforma alját burkoljuk be alufóliával, hogy ne folyjon ki a massza, amit öntsünk a kekszes alapra. Helyezzük a formát egy magasabb falú tepsibe, majd öntsük fel a tepsit vízzel. Süssük a tortát 180 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán keresztül. A sütőben hagyjuk a tortát kihűlni, kb. 5 óra múlva szeletelhető. Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítsük.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

