Ismerjék meg a vagina nélkül született lányt

Ismerjék meg a vagina nélkül született lányt

A 19 éves Jacqui Beck két évvel ezelőtt sokkoló hírrel szembesült orvosánál, akihez hátfájása miatt fordult, és távozóban, csupán mellesleg említette meg, hogy még nem menstruál. Az orvos elvégzett egy vizsgálatot, mely kimutatta, hogy a lánynak MRKH-szindrómája van, vagyis se méhe, se méhnyaka, se hüvelynyílása nincs.

A lány először el sem akarta hinni, hogy valóban ez a diagnózis, hiszen soha életében nem érezte, hogy bármiben is különbözne a többi lánytól. Orvosa azonban elmagyarázta neki, hogy sajnos az MRKH-szindróma miatt soha nem lesz képes teherbe esni, illetve kihordani vagy megszülni egy gyermeket. A lányt azért is érte hidegzuhanyként a hír, mivel még nem élt szexuális életet, ha ugyanis megpróbálta volna, magától is rájött volna, hogy a hüvelyén - amely látszatra teljesen szokványos volt - valójában nincs nyílás. "Sírva mentem haza az orvostól. Minden, amiről korábban álmodoztam - hogy egyszer majd én is teherbe esem és gyermeket szülök - egy szempillantás alatt szertefoszlott" - mesélte a lány, aki úgy érezte, ezek után többé már nem is számít nőnek.

Tizennégy éves kora körül Jacqui-nak számos barátnője számolt be róla, hogy már menstruálnak, ám ő nem aggódott, mivel úgy gondolta, sovány, magas testalkata miatt neki később fog megjönni az átlagnál. Ezért inkább a jövőjére gondolt, és 17 évesen beiratkozott egy zeneiskolába. Amikor azonban az orvosnál tett látogatása után megkapta a sokkoló hírt, annyira kétségbe esett, hogy senkinek nem bírt beszélni róla, édesanyjának is csak e-mailben merte megírni. Ezután édesanyjával együtt szakemberhez fordultak, aki a londoni Queen Charlotte és Chelsea Kórházba küldte a lányt, ahol egy tágító kezelés révén próbálták vagináját a megfelelő méretűre nyitni. A kezelés egyelőre sikeresnek tűnik, és amennyiben a lány továbbra sem adja fel, nagy valószínűséggel nem lesz szüksége műtétre, viszont képes lesz a jövőben szexuális életet élni. A kórházban Jacqui számára javasoltak egy csoportot, ahol hasonló sorsú lányokkal találkozhatott, így már kevésbé érezte magát magányosnak és kitaszítottnak.

Ha a jövőjéről kérdezik, Jacqui abban bízik, hogy fog találkozni egy olyan fiúval, aki ezzel az állapottal együtt elfogadja őt, ha pedig majd gyereket szeretnének, talán béranya segítségét kérik vagy örökbe fogadnak egy kicsit. A kezdeti sokk után a lány ma már nem szégyelli a történteket, és bátran kiáll a nyilvánosság elé is, mert úgy érzi, ezzel segíthet azoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Maga is meglepődött, milyen pozitívan fogadta környezete a hírt, és azóta is milyen sok szeretetet és támogatást kap.

Jacquinak nincs vaginája, de van olyan nő, akinek egynél több is jutott.

Jacqui olyannyira összeszedte önbizalmát, hogy énekelni kezdett, és videóit többezren nézik meg az interneten:

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek