Inkontinencia kezelése. Ezekre a termékekre lehet szükség

Inkontinencia kezelése. Ezekre a termékekre lehet szükség

Az inkontinencia rengeteg kellemetlenséget okozhat, ha nem tudjuk, hogyan kezeljük. Azonban a megfelelő termékek használatával megelőzhetjük a kínos helyzeteket és megóvhatjuk magunkat – vagy a problémában érintett szerettünket – a kényelmetlenségektől.

2023.09.01

De mi is az inkontinencia?

Az inkontinencia egy olyan állapot, amikor a vizelet akaratlanul szivárog a húgycsövön keresztül. Ez kellemetlen és zavaró lehet, de szerencsére léteznek olyan termékek, amelyek segítenek a tünetek kezelésében és a higiénia fenntartásában.

A következőkben végigjárjuk, hogy milyen higiéniai termékekre van szükség az inkontinencia kezeléséhez!

Bugyipelenka felnőtteknek

A felnőtt bugyipelenka egy olyan egyszer használatos termék, amely felszívja a nedvességet, és ezáltal hatékonyan megakadályozza a bőrrel való érintkezést. A bugyipelenka különböző méretben, formában és nedvszívó képességgel kapható.

A különböző típusok közül az inkontinencia mértékét figyelembe véve érdemes választani. A felnőtt bugyipelenka előnye, hogy diszkrét, kényelmes és biztonságos viselet. A termék hátránya, hogy használatával sok hulladékot termelünk és hosszú távon költséges megoldás lehet.

Inkontinencia kezelése. Ezekre a termékekre lehet szükség

Gumikesztyű

Az eldobható gumikesztyű ugyancsak hasznos terméknek bizonyul az inkontinencia kezelése során. Használatával könnyebben megelőzhetjük, hogy baktériumokkal és kórokozókkal érintkezzünk.

Amikor bugyipelenkát vagy más inkontinencia terméket cserélünk vagy tisztítunk, a gumikesztyű használata erősen ajánlott. A gumikesztyű előnye, hogy segít megelőzni a fertőzéseket. Hátránya, hogy egyes típusai allergiás reakciót válthatnak ki. Szerencsére erre megoldásként választhatunk antiallergén típusokat.

Betétek

A különféle intim betétek mind olyan termékek, amelyek nedvszívó hatásuknak köszönhetően segítenek megóvni a ruházatot és az ágyneműt az esetleges szennyeződésektől. Ezek a termékek jóval kisebbek és vékonyabbak, mint a bugyipelenka.

Mivel adottságaiknak köszönhetően kevésbé láthatók és érezhetőek, kiemelkedő komfortérzetet biztosítanak. Az inkontinencia betétek előnye, hogy olcsóbbak és kevesebb hulladékot termelnek, mint a bugyipelenka. Azonban a betét hátránya, hogy kisebb a nedvszívó képessége, így gyakrabban kell cserélni.

Inkontinencia kezelése. Ezekre a termékekre lehet szükség

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek