Ingyenes egészségügyi rendezvénysorozat indul - Már lehet regisztrálni!

Ingyenes egészségügyi rendezvénysorozat indul - Már lehet regisztrálni!

Ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem. 2019 szeptembere és 2020 júniusa között összesen tíz alkalommal vehet részt a nagyközönség a Semmelweis Egészség Napok keretében interaktív, szűréseket, bemutatókat, prevenciós előadásokat tartalmazó programokon.

Dr. Merkely Béla rektor az Anatómiai Múzeumban megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára, mivel a várható, egészségben eltöltött időtartam attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről.

Az első ilyen esemény szeptember 14-én lesz, és itt a porond a lelki egészségé lesz. A regisztráció már elindult, az esemény ugyanis ingyenes, de mivel véges a helyszín kapacitása, ezért előzetes regisztrációhoz kötött.

Ingyenes egészségügyi rendezvénysorozat indul - Már lehet regisztrálni!

A Mentálhigiénés nap programját a házigazda, Dr. Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója ismertette. Ezen a napon számos önismeretet fejlesztő és lelki egészséget támogató technikát ki lehet próbálni, így ízelítőt kaphatnak az érdeklődők az önismereti, hozzátartozói csoportokban való részvételről, a mentálhigiénés segítő beszélgetésből, de többféle művészetterápiával és stresszkezelő módszerrel meg lehet ismerkedni. Az interaktív programok mellett több előadás is elhangzik a mentális betegségek témakörében az egyetem szakembereitől - többek között a függőség, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, a szexuális nevelés, az egészséges párkapcsolatok is szót érdemelnek. Az esemény egyik kiemelt programeleme a közismert katolikus pap és mentálhigiénés szakember, Pál Ferenc előadása lesz, aki a magánéleti és munkahelyi kiégésről beszél.

A részletes program és a regisztráció az egyetem honlapján érhető el.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek