Indítsd egy pohár meleg vízzel a napod! Miért?

Indítsd egy pohár meleg vízzel a napod! Miért?

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy mindenki egy pohár hideg vízzel csillapítja a szomját. Meleg vizet inni, különösen reggel igazi csodaszer lehet testünk és szervezetünk számára.

A legtöbb orvos ezt a módszert tanácsolja betegeinek, citromlével kombinálva, de önmagában is igazi csoda. Meleg víz fogyasztása javítja a belek működését, serkenti az immunrendszert és a legtöbb emésztési problémát orvosolja. A legjobb, ha minden étkezés előtt 10 perccel elfogyasztunk egy pohár meleg vizet.

Íme az okok, amiért így cselekedjünk:

Segíti az emésztést

A reggeli meleg víz képes megtisztítani a beleket a méregtől. Segít lebontani az ételt a gyomorban, és eljuttatni a bélcsatornán keresztül a vastagbélhez. Ha hideg vizet iszunk étkezés előtt vagy után, rontunk az emésztőrendszerünkön, jobban rátetőzünk a zsírok lerakódásában. Mellesleg a jéghideg víz gyengíti a természetes ásványi anyagokat a vízben, így kevesebb erőforrás jut a szervezetbe.

Indítsd egy pohár meleg vízzel a napod! Miért?

Székrekedés

A puffadást a víz hiánya okozza, így ha nem fogyasztunk elegendő vizet, székrekedéshez vezet. A meleg víz azért hasznos, mert kevesebb idő alatt bomlanak le az ételek, és így nincs idejük bajt okozni a belekben.

Fájdalomcsillapítás

A meleg víz a legtermészetesebb és legerősebb orvosság a különféle fájdalmak, mint fejfájás, menstruációs fájdalom kezelésére. A meleg víz ugyanis nyugtató, görcs enyhítő hatással bír, képes azonnal enyhíteni az izomgörcsökön.

Fogyás

A legjobb módszerek egyike az éhgyomorra való meleg víz ivása. Ha csak ezt a módszert alkalmazzuk, 10 hónap alatt 12 kg fogyás garantált! A meleg víz ugyanis növeli a testhőmérsékletet, így fokozza az anyagcserét. Ha az anyagcsere megfelelően működik, a zsír hamarabb bomlik.

Javítja a vérkeringést

Egy pohár reggel elfogyasztott meleg víz kiüríti a káros anyagokat a vérrendszerből, így a vérkeringés javul. Az izmok könnyebben ellazulnak, így az egész test felfrissülhet.

Korai öregedés ellen

Az idő előtti öregedés a legrosszabb rémálom sok ember számára. A legtöbb ilyen korai öregedés a méreganyagoknak köszönhető, de szerencsére a meleg víz aktívan képes eltüntetni a méreganyagokat.

Ahhoz, hogy még intenzívebb hatást érjünk el, adhatunk pár csepp friss citromlevet a meleg vízhez, de csak óvatosan bánjunk mind a citromlével, mind a meleg vízzel, mert ha túl forraljuk vagy citromozzuk, árthatunk vele.

Forrás: Tudásfája.com

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek