Immunrendszer-támogatás: a védekezést belülről kell kezdeni!

Immunrendszer-támogatás: a védekezést belülről kell kezdeni!

Egészségünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen a jól működő, erős immunrendszer, melynek kiemelt szerep jut a szervezetünket megterhelő időszakokban. Ilyenek lehetnek például a hűvös őszi és a hideg téli hónapok.

Ősszel és télen sok időt töltünk zárt térben, ami kedvez a kórokozóknak, így a fertőzések veszélye megnőhet. Ekkor a leggyakoribbak a légúti problémák, például a megfázás és az influenza, de más megbetegedésekkel szemben is védtelennebbé válhatunk.

Immunrendszer-támogatás: a védekezést belülről kell kezdeni!

Nem véletlen, hogy mindezek után, a melegebb időszak beköszöntével sokan tapasztalják meg, milyen is a tavaszi fáradtság – hiszen ekkorra szervezetünk erő- és ásványianyag tartalékai jelentősen megcsappanhatnak.

Ahhoz, hogy immunrendszerünk kellően ellenállóvá váljon a kórokozók támadásaival szemben, és az is maradhasson, megfelelő vitamin- és ásványianyag-pótlásra van szükség. Hatékony működésében az egészséges bélflórának is szerepe van, így annak megfelelő állapotát ugyancsak rendkívül fontos támogatni.

A betegségek elleni védekezés érdekében sokat tehetünk helyes életmóddal, megfelelő táplálkozással, nemegyszer azonban étrend-kiegészítőkre is szükség lehet, melyekben lévő egyes ásványi anyagok vagy vitaminok hozzájárulnak az immunrendszerünk számára nélkülözhetetlen anyagok beviteléhez.

Ehhez ma már számos terméket, étrend-kiegészítőt kínálnak a patikák és a drogériák.

Immunrendszer-támogatás: a védekezést belülről kell kezdeni!

Érdemes olyat választani, ami cinket és szelént is tartalmaz. Miért? Mert a cink nélkülözhetetlen a normál fehérjeszintézishez, a normál szénhidrát-anyagcseréhez, az A-vitamin és a makrotápanyagok normál anyagcseréjéhez, részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában és a zsírsavak normál anyagcseréjében, továbbá a cink is és a szelén is hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve hozzájárulnak az immunrendszerünk normál működéséhez.1

Ne feledjük: a betegségek elleni védekezést belülről kell kezdeni!

Referencia
1 Prasad A. S. (2008). Zinc in human health: effect of zinc on immune cells. Molecular medicine (Cambridge, Mass.), 14(5-6), 353–357. https://doi.org/10.2119/2008-00033.Prasad

MAT-HU-2000586 (2020.10.21.)

SANOFI-AVENTIS Zrt. - 1045 Budapest Tó utca 1-5. - Tel.: (+36 1) 505 0050 - Gyógyszer- és egyéb termékinformáció:
(+36 1) 505 0055 - Web: www.sanofi.hu
Immunrendszer-támogatás: a védekezést belülről kell kezdeni!
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek