Ilyenek a magyar szexszokások

Ilyenek a magyar szexszokások

Az ELTE Pszichológiai Intézete idén nagyszabású szexkutatást végzett, hogy feltérképezzék a magyarok szexuális igényeit, szokásait. A kutatást online végezték, ezzel is növelve a nagyobb válaszadás lehetőségét. A közel a 16 ezer résztvevő 65 százaléka férfi, és 35 százalék nő, koruk 18 és 76 év közötti, az átlag életkor pedig 33 év volt.

A kérdések igen intimek voltak. Szerepelt köztük, hogy mikor maszturbáltak először, hány évesen létesítettek először szexuális kapcsolatot, mennyi partnerük volt eddig, milyen rendszeresen élnek nemi életet, elégedettek-e a gyakorisággal és a minőségével, lépett-e félre az elmúlt egy évben, használ-e segédeszközt a párjával, néz-e pornót, aktus közben milyen gyakran él át orgazmust.

A válaszokból kiderült, hogy átlagosan a maszturbálás 13 éves kortól megjelenik, és heti 2-3 alkalommal végzik annak ellenére, hogy párkapcsolatban élnek, miközben szinte mindig néznek pornót. Átlagosan 17 évesen veszítették el szüzességüket, a többségnek eddig 11-20 között van a szexuális partnerek száma. Jelenlegi kapcsolatában heti 2-3 alkalommal szeretkezik, csupán 4,7 százalék vallotta azt, hogy ez a szám 6-7. Több, mint fele elégedett a szexuális életével, 76 százalékának mindig vagy szinte mindig van orgazmusa szex közben. A válaszadók 67 százaléka soha nem használ segédeszközt párjával. 35 százalékának viszont volt alkalmi partnere az elmúlt egy éveben.

 

 

Ilyenek a magyar szexszokások

 

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek