Ilyen a tökéletes csók!

Ilyen a tökéletes csók!

Ha valaki igazán tetszik, legszívesebben megcsókolnánk, ám van, hogy a várva várt csók csak egy nagy csalódás. Tudósok most megfejtették a tökéletes csók receptjét.

2016.01.27

Mindannyian tudjuk, hogy a csók több, mint két száj találkozása: lehet olyan, mint egy romantikus film utolsó jelenete, máskor meg mintha egy döglött halat próbálnánk megpuszilni. Tudósok megállapították, mi a tökéletes csók menete.

1. lépés: a jel

Ahhoz, hogy valakinek felkeltsd az érdeklődését, egyértelmű jeleket kell adnod. Nem baj, ha nem úgy nézel ki, mintegy modell, kutatások ugyanis bizonyították, hogy azok az emberek, akik flörtölnek, sokkal nagyobb sikereket érnek el a párkeresésben, mint azok, akik csak a külsejükre támaszkodnak. A legfontosabb a szemkontaktus, ugyanis ha olyan embert nézünk,akit szívesen megcsókolnánk, az agyunk azonnal hormonokat kezd termelni.

Ilyen a tökéletes csók!

2. lépés: a közeledés

Amikor eljön a csók ideje, az emberek nagy része jobbra dönti a fejét. Ez az ösztönös folyamat még a szoptatásra vezethető vissza – ilyenkor azonban jobb nem az anyukádra gondolni. Ahogy összeér a szátok, az agyad vért pumpál az ereidbe, aminek köszönhetően a pupillád óriásira tágul. Ezért jobb, ha csók alatt becsukod a szemed.

3. lépés: csináld!

A szánk a test egyik legérzékenyebb területe, amely több millió idegszállal kapcsolódik az agyhoz. Nyomd a szád a partneredéhez néhány másodpercig, ez ugyanis mindkettőtök agyából boldogsághormonokat szabadít fel. Minél tovább tart egy csók, annál jobban tudod érzékeltetni a partnereddel,hogy készen állsz a folytatásra is.

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek